Italian coffee

Italian coffee

Stel je voor: je zit op een pleintje in Rome, de zon zakt, en voor je neus staat deze heerlijke combi van sterke koffie, zoete Amaretto en een wolkje slagroom. Dát is waar deze Italian coffee je naartoe brengt! Het is als een toetje en koffie in één, en wie houdt daar nou niet van? Perfetto!

Dit is zo’n drankje dat je gasten imponeert, maar stiekem supersimpel is om te maken. Perfect voor een gezellige meiden-avond of als je schoonmoeder op bezoek komt (geloof ons, die is vast direct onder de indruk!).

Zo serveer je Italian coffee

  • Gebruik echt sterke koffie – een dubbele espresso is ideaal – die van goede kwaliteit is. Want zoals de Italianen zeggen: “La vita è troppo breve per bere caffè cattivo” (het leven is te kort voor slechte koffie).
  • Even geen zin in slagroom? Opgeschuimde melk kan ook!
  • Voorverwarmde glazen zijn echt een must, anders koelt je koffie te snel af.
  • Gebruik een mooi doorzichtig glas, dan zie je al die prachtige laagjes
  • Strooi er wat amaretti-kruimels over voor de ultieme Italiaanse touch
  • Gebruik een mooi glas om de Italian coffee in te serveren, bijvoorbeeld deze thermoglazen met handvat, die je drankje ook nog eens beter warm houden.
Italian coffee
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 1 glas

  • 110 ml sterke koffie
  • 30 ml Amaretto
  • slagroom
  • 1 tl rietsuiker
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm een hoog glas door er kokendheet water in te gieten. Gooi het water weg. Doe de Amaretto in het glas en voeg de suiker toe. Roer om.

  2. Zet een sterke Lungo en giet op de Amaretto.

  3. Garneer de Italian coffee met slagroom.

Variatietips

  • Geen Amaretto in huis? Frangelico (hazelnootlikeur) is ook goddelijk
  • Maak ‘m extra feestelijk met wat chocoladeschaafsel
  • Liever iets minder zoet? Skip de rietsuiker, de Amaretto is ook al zoet genoeg
  • Voor op warme dagen: laat de koffie afkoelen en serveer met ijsblokjes voor een verfrissende ijskoffie
Italian coffee

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.