5 x pesto recepten

5 x pesto recepten

We kennen natuurlijk allemaal de klassieke basilicumpesto of de rode pesto, maar wist je dat je heel goed kunt variëren met pesto? De pesto recepten in dit lijstje zijn allemaal heerlijke varianten op de klassieke pesto. Kies voor een andere noot in plaats van pijnboompitten of voeg andere kruiden toe in plaats van basilicum. Pesto maken blijft simpel. Hup, alle ingrediënten in je hakmolentje of keukenmachine, even mixen en klaar is het. Dat geldt ook voor deze vijf pesto recepten. Onze favoriet? De muntpesto, maar de andere vier pesto recepten kunnen we ook niet weerstaan.

1. Avocadopesto

5 x pesto recepten

Pesto gemaakt van avocado’s. Voeg wat basilicum, pijnboompitjes en parmezaan toe en je hebt een heerlijke avocadopesto. Lekker voor door de pasta. 

2. Walnotenpesto

5 x pesto recepten

Gebruik in plaats van pijnboompitjes walnoten en maak een heerlijke walnotenpesto. Superlekker in bijvoorbeeld deze koude pastasalade. 

3. Pistachepesto

5 x pesto recepten

Pistachepesto is superlekker. De pistachenootjes geven net even een andere smaak aan de pesto dan pijnboompitjes. Verder is het recept hetzelfde, parmezaan, basilicum en knoflook. Supersimpel en lekker! Probeer het eens in deze burrata salade.

4. Aziatische pesto

5 x pesto recepten

We gooien het even over een hele andere boeg met deze Aziatische pesto. Gemaakt van pinda’s, sesamolie, sojasaus, basilicum en koriander. Je doet alle ingrediënten in je keukenmachine en klaar is je Aziatische pesto. Je nieuwe go-to smaakmaker voor wokgerechten.

5. Muntpesto

5 x pesto recepten

Met muntpesto haal je letterlijk de lente in huis, lekker fris is het. Het is heel simpel, je maakt een klassieke groene pesto. Hier voeg je voor de helft basilicum en voor de helft munt aan toe. Lekker voor door de pasta of pastasalades.

3 maart 2022


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in