Recepten met pesto

 

De ene week is de andere niet. Soms houd je het het liefst bij simpele, snelle en superlekkere gerechten. Van die maaltijden die garantie geven dat er semi-schone borden de vaatwasser in gaan. Hebbes! Met deze pesto recepten vang je die drie vliegen in één klap. Pesto heeft het van nature in zich om elk – vaak Italiaans – gerecht iets comfort food-achtigs mee te geven. Bewijs? Deze traditionele pasta pesto recepten en deze pasta pesto uit de oven. Klassiek, maar dan wel met een vega draai van nu. Hah, la cucina blijft verrassen! Of kijk dit, hoe graag zou je je tanden in deze pasta pesto vegetarisch zetten. En om met een potentiële nieuwe lieveling af te ronden, een pesto spaghetti gerecht. De voorzet aan pesto recepten is gedaan, nu is het alleen nog een kwestie van inkoppen.

Tagliatelle met spinazie en pesto

Lees meer overTagliatelle met spinazie en pesto
Onze favoriet
Pasta pesto uit de oven Favoriet

Pasta pesto uit de oven

Lees meer overPasta pesto uit de oven

Wrap tosti

Lees meer overWrap tosti

Risotto uit de airfryer

Lees meer overRisotto uit de airfryer

Gnocchi pesto

Lees meer overGnocchi pesto

Lasagne uit de pan

Lees meer overLasagne uit de pan

Geroosterde paprika’s met burrata

Lees meer overGeroosterde paprika’s met burrata

Groene lasagne met pesto

Lees meer overGroene lasagne met pesto

Hele bloemkool uit de oven

Lees meer overHele bloemkool uit de oven

Italiaanse traybake

Lees meer overItaliaanse traybake

Salade met gegrilde groene asperges ‎

Lees meer overSalade met gegrilde groene asperges ‎

Gevulde pastaschelpen met gehakt

Lees meer overGevulde pastaschelpen met gehakt

Italiaans hapje

Lees meer overItaliaans hapje

Verse ravioli met doperwtenpesto

Lees meer overVerse ravioli met doperwtenpesto

Pasta pesto ovenschotel

Lees meer overPasta pesto ovenschotel

Gebakken gnocchi met burrata

Lees meer overGebakken gnocchi met burrata

Zelf pesto maken

Soms (of net iets vaker dan soms) haalt de tijd je in en wordt het pesto uit een potje. Kan de beste gebeuren. Niet erg. Wel stukken minder lekker dan verse pesto. En dat, terwijl verse pesto maken echt geen hels karwei hoeft te zijn. Uh herstel, is. Hops, alle ingrediënten in het hakmolentje of keukenmachine, mixen en klaar is Kees of Anja, Gerda, Max…. Moet je alleen wel weten welke ingrediënten in de mix mogen. Dat begint bij welke verse pesto je wil maken. Wordt het de traditionele groene pesto ‘pesto Genovese?’ Rode pasta met zongedroogde tomaatjes, ‘pesto rosso’ op z’n Italiaans (deze pasta rode pesto is top)? Of wil je eens pesto mayonaise uitproberen? Wie van de drie het ook wordt, ze zijn elk om op te vreten. Buon appetito!

Lang verhaal kort: pesto kan de pasta in, de plaattaart op en de salade in. Maar smaakmaker dat het is, kan het ook goed samen met hummus: pestohummus. Het Italiaanse met het Midden-Oosterse mixen. Omdat die wereldse keuken ook van alle markten thuis is, doen we er gelijk onze Midden-Oosterse recepten bij.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in