Risotto uit de airfryer

Risotto uit de airfryer

Zin in een heerlijke risotto, maar geen zin om eindeloos te roeren en steeds mondjesmaat bouillon toe te voegen? Dan is deze risotto uit de airfryer jouw nieuwe go-to recept. Met de hulp van je favoriete keukenapparaat kun je namelijk óók genieten van een romige, smaakvolle risotto – zonder al het gedoe. Een airfryer risotto, smaakt dat wel? Jazeker! Je kunt zoveel meer uit een Airfryer toveren dan alleen friet en snacks. Zo ook risotto.

Deze Italiaanse klassieker komt nét zo lekker uit dit apparaat als uit een pan – maar met deze methode hoef je niet zelf eindeloos te roeren… Het eindresultaat is een romige, perfect gegaarde risotto met courgette en cherrytomaten en een hint van pesto en lekker veel Parmezaanse kaas Het beste van alles is dat je nauwelijks potten en pannen vies maakt, omdat de Airfryer het werk voor je doet.

Risotto uit de airfryer
Risotto uit de airfryer

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr risottorijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 200 gr cherrytomaten aan tak
  • 1 l groentebouillon
  • 80 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 3 el pesto
  • 30 g boter
  • Olijfolie
  • Zout en peper (naar smaak)

Materialen

  • Philips Airfryer  XXL 7000 serie
  • Airfryer XXL bakaccessoire

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes.

  2. Doe een scheutje olijfolie in het bakaccessoire en voeg de ui, knoflook en courgette toe. Zet deze voor 7 minuten in de Airfryer op 180 graden (hoge stand).

  3. Voeg de risottorijst en bouillon toe en roer even om. Gaar de rijst in 20 minuten op 180 graden (lage stand).

  4. Voeg de boter, Parmezaanse kaas en de pesto toe en roer om. Leg de cherrytomaatjes op de rijst.

  5. Gaar de risotto nogmaals 5 minuten op 180 graden, lage stand. Roer om en breng naar wens verder op smaak met peper en zout.

  6. Garneer de risotto eventueel met extra Parmezaanse kaas en verse basilicum. Serveer direct.

Risotto uit de airfryer
Risotto uit de airfryer

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (15 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Courgette Pesto Rijst Tomaat Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Airfryer  Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in