
Risotto uit de airfryer
Zin in een heerlijke risotto, maar geen zin om eindeloos te roeren en steeds mondjesmaat bouillon toe te voegen? Dan is deze risotto uit de airfryer jouw nieuwe go-to recept. Met de hulp van je favoriete keukenapparaat kun je namelijk óók genieten van een romige, smaakvolle risotto – zonder al het gedoe. Een airfryer risotto, smaakt dat wel? Jazeker! Je kunt zoveel meer uit een Airfryer toveren dan alleen friet en snacks. Zo ook risotto.
Deze Italiaanse klassieker komt nét zo lekker uit dit apparaat als uit een pan – maar met deze methode hoef je niet zelf eindeloos te roeren… Het eindresultaat is een romige, perfect gegaarde risotto met courgette en cherrytomaten en een hint van pesto en lekker veel Parmezaanse kaas Het beste van alles is dat je nauwelijks potten en pannen vies maakt, omdat de Airfryer het werk voor je doet.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen:
- 300 gr risottorijst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 200 gr cherrytomaten aan tak
- 1 l groentebouillon
- 80 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
- 3 el pesto
- 30 g boter
- Olijfolie
- Zout en peper (naar smaak)
Materialen
- Philips Airfryer XXL 7000 serie
- Airfryer XXL bakaccessoire
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes.
Doe een scheutje olijfolie in het bakaccessoire en voeg de ui, knoflook en courgette toe. Zet deze voor 7 minuten in de Airfryer op 180 graden (hoge stand).
Voeg de risottorijst en bouillon toe en roer even om. Gaar de rijst in 20 minuten op 180 graden (lage stand).
Voeg de boter, Parmezaanse kaas en de pesto toe en roer om. Leg de cherrytomaatjes op de rijst.
Gaar de risotto nogmaals 5 minuten op 180 graden, lage stand. Roer om en breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
Garneer de risotto eventueel met extra Parmezaanse kaas en verse basilicum. Serveer direct.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan