
Zelf Pesto Maken
Zelf pesto maken is een heel leuk klusje om te doen. Het is een kwestie van basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie mengen. That’s it. Officieel hoor je de pesto te vijzelen, maar wij gebruiken gewoon het hakmolentje van onze staafmixer. Wel zo snel. En die verse pesto kan je dan weer gebruiken in een pasta pesto recept. Of gewoon op een stokbroodje smeren, dat is ook lekker. Je kan de pijnboompitten ook eens vervangen voor pistache noten of walnoten. Is lekker en ook nog goedkoper. Dit pesto recept komt altijd wel van pas.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 1 bakje
- 20 gr verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 30 gr parmezaan
- 30 gr pijnboompitten
- 100 ml olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.
Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes. Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken.
Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de parmezaanse kaas tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat.
Breng de groene pesto op smaak met zout en peper.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan