Zelf Pesto Maken

Zelf Pesto Maken

Pesto vindt iedereen lekker toch. En zelf pesto maken is ook een heel leuk klusje om te doen. Het is een kwestie van basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie mengen. That’s it. Officieel hoor je de pesto te vijzelen, maar wij gebruiken gewoon het hakmolentje van onze staafmixer. Wel zo snel. En die verse pesto kan je dan weer gebruiken in een pasta pesto recept. Of gewoon op een stokbroodje smeren, dat is ook lekker. Je kan de pijnboompitten ook eens vervangen voor pistache noten of walnoten. Is lekker en ook nog goedkoper.

Zelf Pesto Maken

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 20 gr verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr parmezaan
  • 30 gr pijnboompitten
  • 100 ml olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.

  2. Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes. Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken.

  3. Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de parmezaanse kaas tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat.

  4. Breng de groene pesto op smaak met zout en peper.

Zelf Pesto Maken

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Pesto Italiaanse recepten Lactosevrije recepten Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (124 stemmen)

6 oktober 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in