Carpaccio salade

Carpaccio pastasalade

Een pastasalade, maar dan een tikkeltje chiquer. Deze carpaccio pastasalade met truffelmayonaise en geroosterde courgette is perfect voor een voorjaarslunch of een makkelijke maaltijd. De combinatie van zachte pasta, knapperige croutons en frisse rucola vinden wij dus echt de ideale mix tussen hartig en fris. En het beste? Je zet ‘m binnen no-time op tafel.

Carpaccio pastasalade

Deze carpaccio pastasalade is trouwens ook ideaal voor een etentje, want je kunt bijna alles van tevoren klaarmaken. Even mengen en je hebt een heerlijke mediterraanse pastasalade met een luxe twist.

Dien op in een mooie saladeschaal en het genieten kan beginnen!

Pastasalade met carpaccio
Carpaccio pastasalade
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 240 gr rundercarpaccio
  • 300 gr pasta (bv. casarecce pasta)
  • 0,5 ciabatta
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 courgette
  • 75 gr rucola
  • 4 takjes basilicum
  • 3 el pesto
  • 3 el truffelmayonaise
  • 2 el kappertjes
  • 1,5 tl witte wijnazijn
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht).

  2. Snijd de ciabatta in blokjes en meng met 2 eetlepels pesto. Snijd de courgette in dunne plakjes of blokjes en meng met 1 eetlepel pesto.

    Verdeel de ciabattablokjes en courgette over een bakplaat of braadslede, bestrooi met peper en zout en rooster in de oven voor circ 12-15 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Hussel ze na ca 7 minuten even om.

  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en meng direct met 1 eetlepel olijfolie om plakken te voorkomen. Laat afkoelen.

  4. Meng de truffelmayonaise, kappertjes en witte wijnazijn door elkaar en schep de dressing door de afgekoelde pasta. Breng royaal op smaak met peper en zout.

  5. Voeg de rucola, basilicumblaadjes, croutons en geroosterde courgette toe en schep alles goed om. Verdeel alles over één groot bord (zodat iedereen zelf op kan scheppen) of vier losse borden. Leg de plakjes carpaccio her en der over de salade heen.

  6. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot lichtbruin schud ze op een bord. Laat ze kort afkoelen.

    Strooi de pijnboompitjes over de carpaccio pastasalade. Rasp tot slot, bijvoorbeeld met een dunschiller of Microplane-rasp, de Parmezaanse kaas over de salade.

Variatietips

  • Liever vega? Vervang de carpaccio door gegrilde aubergine of gemarineerde champignons.
  • Nog luxer? Voeg geschaafde truffel of een paar druppels truffelolie toe.
  • Geen fan van truffel? Gebruik citroenmayonaise voor een frisse twist.
Carpaccio salade
Carpaccio pastasalade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (19 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.