Pasta pesto uit de oven

Pasta pesto uit de oven

Deze pasta pesto uit de oven is een perfecte combinatie van eenvoudige ingrediënten die samen een smaakvolle maaltijd vormen, ideaal voor een doordeweekse avond of een gezellig weekenddiner. En de kinderen zijn hier ook dol op!

Pasta pesto uit de oven: comfort food

Dit recept is een echte traktatie voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Het begint met een basis van tomatenblokjes en verse knoflook, gevolgd door gekookte pasta en broccoli. De toevoeging van pesto geeft het gerecht extra veel smaak. Wat dit gerecht echt bijzonder maakt, is de brie die over de pasta wordt gelegd voordat het de oven in gaat. Terwijl de brie smelt, omhult het de pasta met een romige laag die elke hap onweerstaanbaar maakt. De cashewnoten voegen wat crunch toe, terwijl de verse basilicum zorgt voor een frisse touch.

De bereiding van dit gerecht is verrassend eenvoudig, maar het resultaat is iets waar je best wel trots op kunt zijn. Het is een dé manier om een voedzame maaltijd op tafel te zetten zonder uren in de keuken te hoeven staan.

Spinaziepesto
pasta pesto ovenschotel

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr broccoli
  • 800 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 4 teentjes knoflook
  • 300 gr pasta (conchiglioni)
  • 100 gr pesto
  • 200 gr brie
  • 70 gr cashewnoten
  • 10 gr verse basilicum
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Vul een ovenschaal met de tomatenblokjes. Pers de teentjes knoflook boven de schaal uit. Doe er naar smaak peper en zout bij. Hussel het door elkaar.

  3. Snijd de roosjes van de broccoli. Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de broccoliroosjes en pasta in 8 minuten beetgaar. Giet af, meng de pesto door de pasta en verdeel het over de ovenschaal.

  4. Snijd de brie in plakken en leg ze over de pasta. Zet de schaal voor zo’n 15 tot 20 minuten in de oven en zorg dat de brie smelt.

  5. Hak de cashewnoten grof en bestrooi de pastaschotel ermee. Garneer het royaal met verse basilicum.

Spinaziepesto
Pasta pesto uit de oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (31 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in