Gevuld brood

Picknick brood: gevuld met mozzarella, pesto en tomaat

Zodra het zonnetje doorbreekt, krijgen wij spontaan zin om te picknicken. Broodjes mee, een koud drankje en iets lekkers dat je makkelijk kunt delen. Dit picknick brood is daar echt perfect voor. Je holt een mooi, rond desembrood uit en vult ‘m met lekkere Italiaanse ingrediënten: pesto, tomaat, mozzarella, rucola en basilicum. Een soort reuzensandwich dus, die er ook nog eens feestelijk uitziet.

Picknick brood makkelijk meenemen

Je maakt het picknick brood van tevoren, wikkelt het strak in bakpapier en snijdt het pas ter plekke aan. Ideaal voor in het park, op het strand of bij een zomerse borrel in de tuin. En wedden dat iedereen er meteen een puntje van wil?

picknick brood-
gevuld brood
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 groot rond desembrood
  • 40 gr rucola
  • 2 coeur de boeuf tomaten
  • 50 gr pesto
  • 200 gr buffelmozzarella
  • 5 gr verse basilicum
  • snuf zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de bovenkant van het brood. Hol het brood uit, zorg dat je wel zeker 1 cm dikte aan de onderkant overhoudt.

  2. Bestrijk de bodem met pesto. Verdeel daarover de helft van de rucola.

  3. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Leg de tomaten op de rucola. Bestrooi met een beetje zout.

    Tip: gebruik het liefst een stevige bol mozzarella. Is je mozzarella erg nat, laat de plakjes dan even uitlekken op bakpapier.

  4. Verdeel daarover de mozzarella, de resterende rucola en wat verse basilicum.

  5. Leg de bovenkant er weer bovenop. Verpak het in bakpapier of plastic folie (en eventueel vervolgens ook nog in aluminiumfolie). Snijd het picknick brood ter plekke in punten.

Bewaartip

Wikkel het gevuld brood goed strak in bakpapier of vershoudfolie (en eventueel daarna ook nog aluminiumfolie). Bewaar tot gebruik in de koelkast. Het blijft zo een paar uur vers. Serveer het wel ’t liefst binnen 4 uur, zodat de bodem niet zompig wordt.

Variatietips

  • Vervang de mozzarella door zachte geitenkaas voor een andere smaak.
  • Voeg gegrilde groenten toe, zoals courgette of paprika.
  • Geen fan van pesto? Gebruik ook eens olijven- of tomatentapenade als basis.
  • Maak ‘m extra vullend met plakjes Italiaanse ham of gegrilde kip.
Gevuld brood
picknick brood

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.9 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.