Pasta pesto ovenschotel

Pasta pesto ovenschotel

Deze pasta pesto ovenschotel is weer zo’n heerlijk en makkelijk gerecht dat iedereen kan waarderen. Een heerlijke comfortfood maaltijd. Een ovenschaal met pasta, pesto, broccoli (voor de vitamientjes) en heel veel kaas natuurlijk! Het voorbereidende werk is in nog geen 10 minuten gepiept, daarna schuif je deze pasta pesto ovenschotel zo de oven in en kan jij met je beentjes omhoog op de bank relaxen. Of iets anders doen natuurlijk. In ieder hoef je met deze pasta pesto uit de oven geen uren in de keuken te staan en dat is superfijn op de drukke dagen. Daarnaast is deze pasta pesto echt een allemansvriend. De kinderen zullen dit maaltje ook waarderen. Liever geen broccoli? Vervang het dan voor een andere groente naar keuze, bijvoorbeeld spinazie of courgette.

Lekker veel kaas

Deze pasta pesto ovenschotel wordt extra lekker door een royale laag kaas toe te voegen. Wij gebruiken hiervoor Grana Padano. Grana Padano kent een lange geschiedenis. De monnikken hebben jaren geleden een manier ontdekt om van het melkoverschot een harde kaas te maken die lang mee kan. Vanwege de korrelige structuur kreeg deze kaas de naam Grana. Later werd de naam Padano hier aan toegevoegd en dit staat voor het productiegebied van de kaas, de Po-riviervallei in Noord-Italië. Grana Padano wordt uitsluitend gemaakt van rauwe melk afkomstig uit deze regio. De kaas is gecertificeerd en dit zorgt er voor dat je precies weet waar de kaas vandaan komt en dat het geproduceerd is volgens traditionele methoden.

De kaas wordt minimaal 9 maanden tot zelfs meer dan 24 maanden gerijpt. De kazen worden tussentijds gekeurd door een keuringsinstantie en pas als het alle testen heeft doorstaan, mag de kaas de naam Grana Padano dragen. Hoe langer de rijping, hoe korreliger en intenser de smaak van de kaas wordt. Grana Padano is een heerlijke, pittige en smaakvolle kaas die zich uitstekend leent voor over pasta gerechten. Het geeft net een extra smaakbommetje aan je gerecht.

Pasta pesto ovenschotel

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 300 gr pasta (bijv. rigatoni)
  • 600 gr broccoli (in roosjes)
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr pesto
  • 1 bol mozzarella
  • 40 gr Grana Padano (geraspt)
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Evt. 2 takjes verse basilicum (ter garnering)

Zo maak je het

  1. Doe de pasta samen met de broccoli roosjes in een pan met water met zout. Breng aan de kook en kook dit in circa 8 minuten gaar.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie in een grote koekenpan.

  3. Snij de tomaatjes doormidden en voeg dit samen met de pesto toe aan de pan.

  4. Meng de pasta en broccoli erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Schep het over in een ovenschaal.

  5. Verdeel de mozzarella en Grana Padano over de ovenschaal.

  6. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven op 180 graden Celsius (hetelucht). Garneer evt. met wat verse basilicum.

Pasta pesto ovenschotel
Pasta pesto ovenschotel

Dit bericht is in samenwerking met Grana Padano. Lees hier onze disclaimer. 

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Broccoli Pesto Italiaanse recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (20 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in