crostini prosciutto

Bruschetta Parmaham

Bij ons thuis is een borreltafel niet compleet zonder bruschetta’s. Ze zijn makkelijk te maken, zien er altijd gezellig uit en smaken nog beter. Deze bruschetta Parmaham is een van onze favorieten. Perfect voor oudejaarsavond of een gezellige Nieuwjaarsborrel. Knapperig brood, romige pesto, zoute Parmaham en een beetje Grana Padano erover: het is simpel, maar oh zo lekker.

Bruschetta Parmaham: het perfecte hapje voor Oudejaarsavond

Wat wij zo fijn vinden aan dit recept, is dat je het helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. Soms maken we een vegetarische variant met gegrilde courgette en romige burrata. En als we écht willen uitpakken, gaat er een scheutje truffelolie overheen. Het leuke aan bruschetta’s is dat je er alle kanten mee op kunt. Perfect voor een borrelavond, want dan willen we vooral lekker en niet te ingewikkeld.

De eerste keer dat we bruschetta maakten, hadden we een stokbrood gebruikt dat net iets te oud was en grilden we ‘m per ongeluk te lang. Het resultaat? Toastjes waar je bijna je tanden op brak. Sindsdien halen we altijd vers brood en roosteren we het maar kort. Het lijkt een klein detail, maar het maakt echt een wereld van verschil!

ingredient brood
bruschetta recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 16 st.

  • 1 stokbrood
  • 1 teen knoflook
  • 125 gr pesto (recept)
  • 150 gr Parmaham
  • 40 gr Grana Padano
  • 5 gr verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de bruschetta. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Meng 80 ml olijfolie met de knoflookteen, laat het even staan en zorg dat de knoflooksmaak er goed in trekt.

    Snijd het (stok)brood in plakken en bestrijk met de knoflookolie. Rooster de bruschetta in ongeveer 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven op 180 graden. Het kan natuurlijk ook in een grillpan.

  2. Laat de bruschetta afkoelen. Verdeel een lepeltje pesto over het broodje. Leg daarop een plakje Parmaham.

  3. Garneer de bruschetta’s met wat schaafsels Grana Padano en een blaadje basilicum.

Variatietip

Liever een versie met vis? Vervang de Parmaham door gerookte zalm en voeg een lepeltje citroenpesto of een dotje crème fraîche toe voor een frisse twist. Dat maakt ze nog feestelijker!

crostini prosciutto
bruschetta parmaham

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.