Italiaanse quiche
Wil je eens wat anders dan de standaard avondmaaltijd? Probeer dan deze heerlijke Italiaanse quiche met kip, zongedroogde tomaten en pesto. De bodem van hartig taartdeeg vormt een stevige basis die we eerst ‘blind’ bakken om ervoor te zorgen dat deze heerlijk knapperig blijft, ook nadat de rijke vulling is toegevoegd. Deze baktruc helpt de bodem om goed te garen, zonder dat de vulling de kans krijgt om het deeg zompig te maken.
Vulling voor deze Italiaanse quiche
Voor de vulling gebruiken we een mix van ricotta en eieren, met Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. De kipfilets worden licht gekruid en gebakken tot ze heerlijk sappig zijn, en daarna in de quiche gelegd samen met plakjes courgette en stukjes zongedroogde tomaat. De toevoeging van groene olijven geeft een lekkere bite en een mooie zoutige tegenhanger van de zoete tomaten. En de geheime smaakmaker: een paar lepels pesto verdeeld over de Italiaanse quiche.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr kipfilets
- 1 rol hartig taartdeeg
- 0,5 courgette
- 4 eieren
- boter (om quiche mee in te vetten)
- 250 gr ricotta
- 50 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
- 50 gr zongedroogde tomaat
- 2 el groene pitloze olijven
- 2 el pesto
- 1 tl Italiaanse kruiden
- olijfolie
- peper en zout
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden onder- en bovenwarmte, of 160 graden hetelucht.
Vet de quichevorm in met boter en bekleed met hartige taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg bakpapier over het deeg. Vul de quichevorm vervolgens met een blindbakvulling (bijv. ongekookte bonen, pasta of rijst of speciale keramische bakbonen). Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder de blinde vulling en het bakpapier en bak de quichebodem nog eens 10 minuten in de oven.
Klop ondertussen de eieren los in een kom. Voeg de ricotta, geraspte Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet even apart.
Bestrooi de kipfilets rondom met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin. Laat even afkoelen en snijd vervolgens in plakjes.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en de courgette in plakjes. Schenk het eimengsel op de quichebodem. Leg de plakjes kipfilet, courgette, zongedroogde tomaten en olijven in het eiermengsel. Verdeel de pesto er over.
Bak de quiche circa 25-30 minuten in de oven, of totdat de vulling stevig is en de bovenkant goudbruin is.
Laat de Italiaanse quiche iets afkoelen voordat je deze aansnijdt. Lekker met een frisse groene salade.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in