Pasta met rode pesto
Volgende week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief wat wij een warm hart toedragen. En daarom willen we jou de komende tijd extra inspireren met lekkere & makkelijke vegetarische recepten. Ik eet zelf nog niet volledig vegetarisch, maar zeker wel voor 80%. Waar ik in het begin nog moeite had met het vinden van lekkere, vegetarische recepten, gaat het me nu heel makkelijk af. Hoe dat komt? Dat vertel ik je zo. Laten we eerst even stil staan bij dit easypeasy pasta met rode pesto recept. De pasta pesto is toch wel een begrip als we het over makkelijke maaltijden hebben. Voor de variatie maken we nu eens een pasta met rode pesto, in plaats van de oude vertrouwde groene. Je zet dit lekkere maaltijdje in 20 minuten op tafel. Lekker vega dus! En je mist het vlees echt niet.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 4 sjalotjes
- 2 rode paprika's
- 4 tomaten
- 360 gr conchiglie (of andere pastasoort)
- 200 gr feta
- 10 gr verse basilicum
- 160 gr rode pesto
- 100 gr veldsla
- 4 el olijfolie
- 2 el zwarte balsamicoazijn
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de sjalot en snijd de paprika’s en tomaten in blokjes. Kook de pasta in 14-16 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit de sjalot aan op middellaag vuur. Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de feta in blokjes van 1/2 cm en scheur de blaadjes basilicum klein.
Voeg de pasta en de rode pesto toe aan de wok en verhit 1 minuut. Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamico en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng de veldsla door de dressing.
Verdeel de veldsla en de pasta met rode pesto over de borden. Garneer het gerecht met de feta en basilicum.
Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh. Lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in