
Pasta met rode pesto
Volgende week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief wat wij een warm hart toedragen. En daarom willen we jou de komende tijd extra inspireren met lekkere & makkelijke vegetarische recepten. Ik eet zelf nog niet volledig vegetarisch, maar zeker wel voor 80%. Waar ik in het begin nog moeite had met het vinden van lekkere, vegetarische recepten, gaat het me nu heel makkelijk af. Hoe dat komt? Dat vertel ik je zo. Laten we eerst even stil staan bij dit easypeasy pasta met rode pesto recept. De pasta pesto is toch wel een begrip als we het over makkelijke maaltijden hebben. Voor de variatie maken we nu eens een pasta met rode pesto, in plaats van de oude vertrouwde groene. Je zet dit lekkere maaltijdje in 20 minuten op tafel. Lekker vega dus! En je mist het vlees echt niet.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 4 sjalotjes
- 2 rode paprika's
- 4 tomaten
- 360 gr conchiglie (of andere pastasoort)
- 200 gr feta
- 10 gr verse basilicum
- 160 gr rode pesto
- 100 gr veldsla
- 4 el olijfolie
- 2 el zwarte balsamicoazijn
- Peper en zout
Zo maak je het
Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de sjalot en snijd de paprika’s en tomaten in blokjes. Kook de pasta in 14-16 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit de sjalot aan op middellaag vuur. Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de feta in blokjes van 1/2 cm en scheur de blaadjes basilicum klein.
Voeg de pasta en de rode pesto toe aan de wok en verhit 1 minuut. Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamico en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng de veldsla door de dressing.
Verdeel de veldsla en de pasta met rode pesto over de borden. Garneer het gerecht met de feta en basilicum.



Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh. Lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan