Pasta met rode pesto

Pasta met rode pesto

Volgende week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief wat wij een warm hart toedragen. En daarom willen we jou de komende tijd extra inspireren met lekkere & makkelijke vegetarische recepten. Ik eet zelf nog niet volledig vegetarisch, maar zeker wel voor 80%. Waar ik in het begin nog moeite had met het vinden van lekkere, vegetarische recepten, gaat het me nu heel makkelijk af. Hoe dat komt? Dat vertel ik je zo. Laten we eerst even stil staan bij dit easypeasy pasta met rode pesto recept. De pasta pesto is toch wel een begrip als we het over makkelijke maaltijden hebben. Voor de variatie maken we nu eens een pasta met rode pesto, in plaats van de oude vertrouwde groene. Je zet dit lekkere maaltijdje in 20 minuten op tafel. Lekker vega dus! En je mist het vlees echt niet.

Vega inspiratie

Ik heb al jaren een abonnement op de HelloFresh. En dat is een van de redenen waardoor ik meer vegetarisch ben gaan eten. Van de 19 recepten waar je iedere week uit kan kiezen, zijn er minstens 5 vega. Mijn voorkeur gaat ook steeds meer uit naar de vegetarische recepten. Ik vind ze gewoon heel erg lekker, maar ik voel me er ook niet meer helemaal goed bij om veel vlees te eten. En door te minderen met vlees draag ik toch een steentje bij aan het milieu en dierenwelzijn. Ik kies dus meestal alleen de vegetarische recepten en het leuke is dat er iedere week weer nieuwe recepten zijn waar je uit kan kiezen. Zo eet je super gevarieerd en kun je zelf kiezen wat je lekker vindt. Wil jij ook vaker vegetarisch eten? Doe je met ons mee tijdens de Nationale week zonder vlees?

Pasta rode pesto

Deze pasta rode pesto is in ieder geval een simpel en snel recept wat iedereen kan maken. We gebruiken in dit recept conchiglie, van die pastaschelpjes, maar je kunt natuurlijk iedere pastasoort hiervoor gebruiken. Met de veldsla, paprika en tomaat krijg je lekker veel groente binnen en de feta maakt het helemaal af. En als je dit recept kiest in je HelloFresh box is dus alles precies op maat afgewogen. Handig he? Je hoeft dan niet na te denken hoeveel je van alles nodig bent én nog beter: je hebt precies genoeg, dus #nowaste.

Pasta met rode pesto
Pasta met rode pesto

Ingrediënten voor 4 pers.

 • 4 sjalotjes
 • 2 rode paprika's
 • 4 tomaten
 • 360 gr conchiglie (of andere pastasoort)
 • 200 gr feta
 • 10 gr verse basilicum
 • 160 gr rode pesto
 • 100 gr veldsla
 • 4 el olijfolie
 • 2 el zwarte balsamicoazijn
 • Peper en zout

Zo maak je het

 1. Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de sjalot en snijd de paprika’s en tomaten in blokjes. Kook de pasta in 14-16 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

 2. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit de sjalot aan op middellaag vuur. Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de feta in blokjes van 1/2 cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

 3. Voeg de pasta en de rode pesto toe aan de wok en verhit 1 minuut. Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamico en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng de veldsla door de dressing.

 4. Verdeel de veldsla en de pasta met rode pesto over de borden. Garneer het gerecht met de feta en basilicum.

Pasta met rode pesto
Pasta met rode pesto
Pasta met rode pesto

Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh. Lees mijn disclaimer. 

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Pesto Italiaanse recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in