
Kip in ’t pannetje
Soms heb je gewoon zin in een makkelijke, goedgevulde maaltijd die niet te veel gedoe is, maar wél vol smaak zit. Dit gerecht is er zo eentje. Kip in ’t pannetje is een heerlijk gerecht waarbij je alles maakt in één pan. Lekker veel groenten, kruidige kip, spekjes voor extra hartigheid en een lepel pesto. Mjam!
Kip in 't pannetje: ideaal voor restjes
Het fijne aan dit recept is dat het ideaal is om restjes mee op te maken. Je kunt het namelijk helemaal naar je eigen smaak aanpassen met wat je nog in huis hebt. Prei over? Gaat erin. Geen courgette maar wel champignons? Ook top. En omdat je alles in één pan bereidt, heb je ook nog eens weinig afwas. Ideaal voor doordeweekse avonden!
Serveer het zo uit de pan op tafel, en geef er eventueel een frisse salade bij. En als je wat overhoudt? Geen probleem, dit gerecht is de volgende dag net zo lekker!



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr kippendijfilets
- 100 gr gerookte spekreepjes
- 400 gr krieltjes (of voorgekookte krieltjes)
- 1 courgette
- 2 paprika's (rood en groen)
- 1 prei
- 1 takje basilicum
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 6 zongedroogde tomaten
- 2 el pesto
- 25 gr boter
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de kippendijfilets in blokjes en bestrooi rondom met peper en zout. Boen de krieltjes schoon onder koud water en halveer ze, doe ze over in een pan, zet ze net onder water met wat zout en kook ze 8-10 minuten. Giet de krieltjes af en zet opzij.
Tip: je kunt ook voorgekookte krieltjes kopen. Die zijn ook meestal wat kleiner en hoef je ook niet te halveren.
Snijd terwijl de krieltjes koken de ui in parten, de prei in ringen, de courgette in halve maantjes en de paprika’s in stukjes. Hak de zongedroogde tomaten grof en pers de knoflook uit.
Bak de spekblokjes in een ruime droge koekenpan of wok tot ze knapperig zijn. Voeg de kipblokjes toe met een klontje boter en bak tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak 2 minuten mee.
Schep de krieltjes, paprika, courgette en zongedroogde tomaten in de pan en gaar alles 15-20 minuten op laag vuur, tot de groenten zacht zijn en de krieltjes licht beginnen te kleuren.
Breng op smaak met peper en zout. Roer vlak voor het serveren de pesto door het gerecht. Bestrooi met wat verse blaadjes basilicum.
Variatietips
- Liever vegetarisch? Laat de kip en spekjes achterwege en voeg extra groenten toe zoals aubergine of spinazie. Een handje geroosterde noten of feta maakt het helemaal af.
- Extra kruidig? Voeg een theelepeltje chilivlokken of wat verse kruiden zoals tijm of oregano toe.
- Geen krieltjes in huis? Gebruik pasta of rijst als basis, dat werkt net zo goed!
Bewaartip
Bewaar de restjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Het blijft zo’n 2 dagen goed. Opwarmen kan gewoon in een pan met een scheutje water of in de magnetron. Ook lekker om koud te eten als snelle lunch!


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in