Pasta pesto roomsaus
Pasta pesto roomsaus: dit is er eentje die bij ons al járen in de top 3 ‘vaakst gemaakt’ staat. Deze pasta pesto is namelijk zo’n gerecht dat altijd goed is. Makkelijk, snel en je hebt meteen iets op tafel staan waar iedereen blij van wordt. De romige saus met pesto is zacht en vol smaak, en met kip, bimi en spinazie maak je er ook nog eens een complete maaltijd van. Echt comfort food, maar dan nét effe voedzamer dan je misschien gewend bent.
Tip: het is helemáál lekker om de pesto zelf te maken, dat doe je met dit makkelijke pesto recept.
Pasta pesto roomsaus: al jarenlang favoriet
We moeten altijd een beetje lachen als we dit gerecht maken, want het was ons go-to maaltje tijdens onze studententijd. Op zondagavond, als we geen zin hadden in gedoe maar wél iets lekkers wilden. Dan gooiden we gewoon wat we nog in huis hadden bij elkaar, en negen van de tien keer kwam er een variant van deze pasta uit. Inmiddels is -ie iets verfijnder geworden, maar nog steeds net zo makkelijk. En nog steeds lekker!
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr pasta (bv. tagliatelle)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr bimi
- 200 gr baby spinazie
- 350 gr kipfilet
- 100 gr pesto (+ extra voor garnering)
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 250 ml kookroom
- 15 gr verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat.
Snijd de bimi in stukken en kook gedurende 4 minuten in gezouten water. Giet af en zet apart.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin en gaar. Snijd in mooie plakjes.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote hapjespan in iets olijfolie. Voeg de pesto toe en de room en roer even om.
Voeg de gekookte pasta en bimi toe. Meng tot slot de baby spinazie door de pasta.
Meng de kip door de pasta. Garneer de pasta met pesto roomsaus met een extra lepeltje pesto, verse basilicum en wat schaafsels Parmezaanse kaas.
Variatietips
- Vervang de kip eens door gebakken zalm of geroosterde cherrytomaten
- Geen bimi in huis? Broccoli of courgette doet het ook goed
- Vegetarisch maken? Laat de kip weg of gebruik een vleesvervanger
Bewaartip
Deze pasta pesto roomsaus is vers het allerlekkerst, maar je kunt restjes prima bewaren. Laat afkoelen, bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast en warm op in een pannetje met een klein scheutje water of room erbij. Binnen 2 dagen opmaken is het lekkerst.
Veelgestelde vragen over de pasta pesto met roomsaus
Kun je pesto mengen met kookroom?
Ja dat kan, dat doen we in dit recept ook. Wil je het nog romiger? Voeg een lepel mascarpone toe aan de saus
Wat voor groente past bij pasta pesto?
In dit recept gebruiken we spinazie en bimi, maar je kunt ook broccoli of courgette toevoegen.
Is pasta pesto gezond?
Dat hangt er vanaf hoe je het maakt. Het is niet persé gezond, maar ook niet ongezond. Wil de pasta pesto gezonder maken? Gebruik dan volkoren pasta. En zelf je pesto maken is natuurlijk gezonder dan uit een potje.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
