orecchiette met muntpesto

7 x Pasta pesto

Pasta Pesto, wie houdt er niet van? Wij zijn er dol op. Pasta pesto is onze lifesaver recept wanneer we snel iets lekkers op tafel willen zetten. Binnen 10 minuten is het klaar. Makkelijk, snel en lekker! Dat is waar we van houden. Sommige gerechten hebben niet heel veel extra’s nodig. Wij eten het het liefst met spaghetti, papperdelle of penne, maar iedere pastasoort is hier lekker bij.  En dan hoef je niet veel gekkigheid meer toe te voegen maar pasta pesto met kip is lekker, met spinazie en met zalm ook. Er zijn natuurlijk ook een hoop lekkere variaties te bedenken. In dit artikel deel ik 7 verschillende soorten pasta pesto met jullie. Kijk hier voor nog meer lekkere pasta recepten.

muntpesto

Zelf pesto maken

Zelf pesto maken is ook best makkelijk. Belangrijk is dat je goede ingrediënten gebruikt. Lekkere verse basilicum, Parmezaanse kaas, goede olijfolie, wat knoflook en pijnboompitjes. Meer heb je niet nodig. De pesto wordt het lekkerst als je hem in de vijzel klaarmaakt. Maar daar heb je niet altijd tijd en zin in, dus dan is de keukenmachine een goede vervanger. Het recept voor een lekkere groene pesto vind je hier. Wil je eens variëren? Voeg dan in plaats van basilicum wat broccoli of spinazie toe. Ook munt is lekker om toe te voegen. Zo kun je stiekem ook nog wat groenten in de pesto verwerken, zonder dat de kids het door zullen hebben. In onderstaande recepten vind je al deze lekkere variaties.

Pasta pesto roomsaus

Wil je liever een pasta pesto met roomsaus voeg dan 200 ml slagroom of kookroom toe aan je pesto. Even kort in laten koken en klaar is je romige pestosaus. Dit is lekker bij alle pasta variaties.

1. Ravioli met truffelpesto

truffel pasata

2. Pasta met broccolipesto

pasta met broccolipesto

3. Orecchiette met muntpesto

orecchiette met muntpesto

4. Pasta met gegrilde paprika amandelpesto

gegrilde paprika

5. Pastasalade met pesto

pastasalade met pesto

6. Ravioli met doperwtenpesto

ravioli met doperwtenpesto

7. Tortellini met rode pesto

tortellini recept

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in