Menu

Troostvoer: 5 X Burgers op een rij

Zielig he voor onze jongens? Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht en zag Nederland al in de finale staan. Maar helaas hét mocht niet zo zijn. Toch vind ik dat we trots kunnen zijn op Nederland, we hebben goed gespeeld. Maar het verdriet is er niet minder om. Dus vandaag hebben we comfortfood nodig, troostvoer om de teleurstelling wat te verzachten. Voor mij zijn dat hamburgers!

I love burgers. Neem ik mij nog zo voor om een healthy salade te kiezen, zodra er een burger op de kaart staat ben ik hooked. En of die nu van vlees, vis of bonen gemaakt is, maakt mij niet zoveel uit. Ik lust ze allemaal. Ik heb wel een voorkeur, burgers met kaas kan ik echt niet weerstaan.

Het leuke van burgers is dat je er zo creatief mee kunt zijn als je zelf wilt. Heb je zin in iets lichts, maak dan een burger van vis, wil je men food?, dan voeg je uiteraard bacon en cheese toe, heb je even geen zin in vlees of vis, dan maak je een burger van bonen of kikkererwten.

Op mijn blog heb ik al verschillende burgerrecepten staan en ik vond het tijd om ze even bij elkaar te zetten. Welke is jouw favo? Oh en als je het echt goed wilt doen, maak je de broodjes ook helemaal zelf, het recept vind je hier.

Frisse Zalmburgerzalmburgers
Lekkere lichte burger van zalm met een fris sausje op basis van yoghurt en mierikswortel. Je kunt de zalm eventueel ook vervangen door witvis.

Lichte kipburger
kipburgerKipgehakt is een stuk magerder dan rundergehakt. Daardoor is deze burger een echte ladyburger. De frisse tzatziki bovenop, maakt het helemaal af.

Mexicaanse burger

Mexicaanse burgers
Dit is stiekem één van mijn favo’s. De Mexicaanse burger, bedacht door mijn zusje bestaat uit een burger van rund met daarop salsasaus, kaas, zure room en nachos.

Vega burger van kikkererwten

kikkererwten burger
Eerlijk is eerlijk deze vegaburger ziet er stunning uit. Ik maakt de burger van kikkererwten, maar je kunt ook heel goed burgers maken van witte of zwarte bonen.

De BBQ Cheeseburgerhamburger party
Altijd goed een hamburger van de barbecue. Met homemade bbq-saus en een plak cheddar kaas.

Wat is voor jou het ultieme troostvoer?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

 • Tabitha van Ommen
  11 juli 2014 om 21:38

  De zalmburger gaat het worden. Nu nog een zonnetje erbij en dan buiten lekker opsmikkelen. Kan niet wachten.

 • Tabitha van Ommen
  11 juli 2014 om 21:37

  Oeh! Ik heb zondag eters. Dat gaat de visburger worden.. lijkt me heerlijk.

 • Pauline
  10 juli 2014 om 23:25

  Nee dat is heel normaal ;)

 • Sarah
  10 juli 2014 om 20:31

  Ik hou echt van burgers, de kikkererwten burger lijkt me heerlijk doet me een beetje denken aan falafel yummy

 • Elsbet | La Vie Pure
  10 juli 2014 om 19:04

  Ziet er lekker uit! We hebben thuis net zo'n hamburger kit gekocht!

 • Barbara | Crisp & Crumble
  10 juli 2014 om 15:53

  De zalmburger ziet er heel lekker uit! Die ga ik binnenkort eens maken denk ik.

 • Suus
  10 juli 2014 om 12:07

  Is het heel hebberig als ik ze allemaal wil?
  Ik ga dit weekend die vegaburger maar eens uitproberen, thanks voor de inspiratie (weer)! :-)

 • Nanda
  10 juli 2014 om 11:50

  Die kipburger ziet er lekker uit!

 • cheyenne
  10 juli 2014 om 09:41

  ohhh dat heb ik ook - wanneer er een goeie burger op het menu staat, ben ik om. deze zien er allemaal ook heerlijk uit! mijn troost voer dat ik zelf klaar maak, is denk ik toch wel pasta pesto als avondeten. wil ik echt heel erg blij worden, dan grijp ik het liefst naar een stuk chocolade of een stukje cheesecake!
  xo, cheyenne

 • Susanne
  10 juli 2014 om 09:18

  Die vegaburger lijkt me wel heel lekker! Ik moet eigenlijk zeggen dat ik nooit burgers eet, hou er op een één of andere manier niet zo van. Mijn ultieme troostvoedsel? Chocola natuurlijk! Het liefst bonbonbloc, hmmmm!

 • MySimplySpecial
  10 juli 2014 om 07:29

  Wat ziet dat er allemaal goed uit! Chocola op een bakje chips is mijn troostvoer :-)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.