Troostvoer: 5 X Burgers op een rij

Troostvoer: 5 X Burgers op een rij

Zielig he voor onze jongens? Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht en zag Nederland al in de finale staan. Maar helaas hét mocht niet zo zijn. Toch vind ik dat we trots kunnen zijn op Nederland, we hebben goed gespeeld. Maar het verdriet is er niet minder om. Dus vandaag hebben we comfortfood nodig, troostvoer om de teleurstelling wat te verzachten. Voor mij zijn dat hamburgers!

I love burgers. Neem ik mij nog zo voor om een healthy salade te kiezen, zodra er een burger op de kaart staat ben ik hooked. En of die nu van vlees, vis of bonen gemaakt is, maakt mij niet zoveel uit. Ik lust ze allemaal. Ik heb wel een voorkeur, burgers met kaas kan ik echt niet weerstaan.

Het leuke van burgers is dat je er zo creatief mee kunt zijn als je zelf wilt. Heb je zin in iets lichts, maak dan een burger van vis, wil je men food?, dan voeg je uiteraard bacon en cheese toe, heb je even geen zin in vlees of vis, dan maak je een burger van bonen of kikkererwten.

Op mijn blog heb ik al verschillende burgerrecepten staan en ik vond het tijd om ze even bij elkaar te zetten. Welke is jouw favo? Oh en als je het echt goed wilt doen, maak je de broodjes ook helemaal zelf, het recept vind je hier.

Frisse Zalmburgerzalmburgers
Lekkere lichte burger van zalm met een fris sausje op basis van yoghurt en mierikswortel. Je kunt de zalm eventueel ook vervangen door witvis.

Lichte kipburger
kipburgerKipgehakt is een stuk magerder dan rundergehakt. Daardoor is deze burger een echte ladyburger. De frisse tzatziki bovenop, maakt het helemaal af.

Mexicaanse burger

Mexicaanse burgers
Dit is stiekem één van mijn favo’s. De Mexicaanse burger, bedacht door mijn zusje bestaat uit een burger van rund met daarop salsasaus, kaas, zure room en nachos.

Vega burger van kikkererwten

kikkererwten burger
Eerlijk is eerlijk deze vegaburger ziet er stunning uit. Ik maakt de burger van kikkererwten, maar je kunt ook heel goed burgers maken van witte of zwarte bonen.

De BBQ Cheeseburgerhamburger party
Altijd goed een hamburger van de barbecue. Met homemade bbq-saus en een plak cheddar kaas.

Wat is voor jou het ultieme troostvoer?

10 juli 2014


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in