Jackfruit burger
Ben je op zoek naar een creatieve vega twist op de klassieke hamburger? Probeer dan eens deze jackfruit burger! Dit recept is perfect voor iedereen die graag experimenteert met plantaardige alternatieven.
Vega burgers met jackfruit
Jackfruit, een veelzijdige vrucht uit Thailand, is de ster van dit gerecht. Wij gebruiken daarvoor de Fairtrade Original Young Jackfruit in stukken, die met de hand geoogst wordt in Samroiyod, Thailand. Deze bijzondere jonge vrucht is ideaal voor culinaire creaties vanwege zijn neutrale smaak en vlezige structuur. Het vruchtvlees neemt gemakkelijk smaken op, waardoor het perfect is om te marineren in kruiden. In dit recept transformeer je de jackfruit in een heerlijke burger die verrassend veel lijkt op traditioneel vlees, maar dan volledig plantaardig en rijk aan vezels.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 hamburgerbroodjes
- 3 blikken Fairtrade Original Young Jackfruit in stukken
- 2 kleine uien
- 4 tenen knoflook
- 3 el sojasaus
- 4,5 el ketjap
- 90 gr gezouten pinda's
- 1 handje mini frites (chips )
- 1 handje gemengde sla
- 0,25 komkommer
- 4 zoetzure augurken
- 6 el pindasaus
- peper en zout
- olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden onder- en bovenwarmte (of 200 graden hetelucht).
Spoel de jackfruit af en druk het vocht er goed uit. Trek het jackfruit een beetje uit elkaar. Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de jackfruit samen met ui en knoflook gedurende 2-3 minuten.
Tip: Omdat je de jackfruit samenperst en daarna fijnhakt, blijft er niet zoveel over – daarom heb je echt 3 blikken nodig.
Doe het jackfruit mengsel in een keukenmachine, voeg sojasaus, ketjap en pinda’s toe. Hak grof tot je een samenhangend mengsel hebt. Breng verder op smaak met peper en zout. Vorm met je handen burgers van het jackfruit mengsel en laat ze circa 20 minuten onafgedekt opstijven in de koelkast.
Halveer ondertussen de burgerbroodjes en toast de snijkant in een droge koekenpan. Bereid de toppings voor: snijd de augurk en komkommer in plakjes.
Bak daarna de jackfruit burgers in een scheutje olie in 4-5 minuten tot ze rondom bruin zijn. Leg ze op een bakplaat of bord en zet 10 minuten in de oven zodat ze goed door kunnen warmen.
Tip: de burgers worden snel donker door de ketjap, keer de burgers daarom regelmatig om en bak ze helemaal af in de oven.
Verwarm de pindasaus zoals aangegeven op de verpakking. Bouw de burger op door de broodjes te besmeren met pindasaus, leg de jackfruit burger erop. Verdeel de sla, komkommer, augurk en mini frites er over en dek elk broodje af met de bovenkant van de broodjes. Zet eventueel vast met een prikker.
Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in