pulled jackfruit

Broodje Pulled Jackfruit

Ben je liefhebber van pulled pork maar eet je liever vegetarisch? Dan is dit broodje pulled jackfruit echt iets voor jou. Een zoetig brioche broodje, met daarop zachte stukjes jackfruit, barbecuesaus en knapperige coleslaw. De textuur van jackfruit lijkt echt op draadjesvlees, maar dan helemaal plantaardig. Echt weekendvoer. Maar het kan ook prima op een doordeweekse dag, want dit is echt een makkelijk en snel recept voor het avondeten. En geschikt voor iedereen; jong, oud, vega of vegan! Handig he?

Jackfruit is een enorme vrucht die groeit in Thailand. En enorm is echt enorm, ze kunnen wel 40 kilo per stuk worden. Je koopt het in een blik in de supermarkt van Fairtrade Original.

Pauline

Wat is Jackfruit?

Jackfruit is een enorme vrucht die groeit in Thailand. En enorm is echt enorm, ze kunnen wel 40 kilo per stuk worden. Daar noemen ze het Thong Prasert. Je kan het op 2 manieren eten, rijp en geel of onrijp (beter gezegd jong) en groen. Die laatste variant wordt gebruikt voor vegan pulled pork recepten. Je koopt het in een blik in de supermarkt van Fairtrade Original. Zij halen de jackfruit uit Noord Thailand. Daar is een kleine groep van 49 Fairtrade boeren in samenwerking met een fabriek verantwoordelijk voor het plukken en inblikken van mango, ananas en jackfruit. De smaak is heel neutraal en dat is juist fijn, want zo kan je er van alles mee doen. Gebruik het voor vegan pulled park taco’s, een vega rendang of zoals ik nu gedaan heb vega BBQ broodjes. Echt je proeft het verschil bijna niet.

coleslaw
broodje pulled jackfruit
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 brioche broodjes
  • 550 gr Young jackfruit uit blik (Fairtrade Original)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr coleslaw (recept)
  • 4 el barbecuesaus (recept)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Maak de coleslaw en barbecuesaus volgens het recept of gebruik kant en klare.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  3. Spoel de young jackfruit af onder de kraan. Trek het met je vingers uit elkaar, zodat er sliertjes ontstaan. Voeg de jackfruit bij de uien en bak deze een minuut of 5 mee.

  4. Voeg de barbecuesaus toe en schep het geheel nog even om. Breng de jackfruit verder op smaak met wat peper en zout.

  5. Neem een broodje en beleg deze met de pulled jackfruit. Verdeel daarover een schep van de coleslaw. Serveer je broodje pulled jackfruit meteen.

pulled jackfruit
vega pulled pork

Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (47 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Hamburger recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Brood en deeg Aziatische recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in