Aziatische burger

Aziatische burger met pickled komkommer

Vandaag weer een lekker burger recept. Eentje met een Aziatische twist. Je maakt de Aziatische burger van kipgehakt en geeft er een specifieke Aziatische smaak aan door sojasaus, verse gember, pinda’s en bosuitjes door het gehakt te mengen. Dit recept is voor 4 hamburgers, wanneer je er meer wilt kun je het recept met gemak verdubbelen. Voor wanneer je bijvoorbeeld een feestje geeft. De zoetzure komkommer die ik er bij maak past er echt heel lekker bij. Maar wanneer je liever nog wat meer groen toevoegt kun je ook nog wat taugé tussen de burgers stoppen. 

Koelkast tip!

Ik zet mijn gehaktballetjes en burgertjes altijd nog even in de koelkast nadat ik ze in balletjes heb gerold of tot burgers heb gevormd. Maar misschien vraag je je af waarom doe ik dat eigenlijk doe. Het gehakt en alle ingrediënten die je toevoegt bestaan uit vet en vocht. Omdat je met je handen aan het gehakt zit stijgt de temperatuur van het gehakt hierdoor wordt de structuur losser en kunnen balletjes of burgers, wanneer je die gelijk gaat bakken uit elkaar vallen. Door de burgertjes in de koelkast te leggen koelt het gehakt weer iets af en stollen de vetten dus. Samen met de panko zorgt het voor een goede verbinding zodat je burgers niet uit elkaar vallen tijdens het bakken. Het is echt geen nieuwe tip, waarschijnlijk ken je hem allang van je moeder of oma (of vader die kunnen natuurijk ook heel goed ballen draaien). Maar het heeft dus wel een reden dat ze het deden! 

Het is echt geen ramp wanneer je uit haast deze stap overslaat, maar het is gewoon gemakkelijker en de smaken hebben ook tijd om even in het gehakt te trekken. Overigens is het ook gemakkelijker wanneer je handen licht vochtig zijn wanneer je de burgertjes maakt. 

Aziatische burger
Aziatische burger
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr kipgehakt
  • 1 el sojasaus
  • 2 cm gember (verse)
  • 2 el pinda's (gezouten)
  • 2 el panko
  • 3 bosuitjes
  • 0,5 komkommer
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 tl suiker
  • 3 el witte wijnazijn

Lekker met

  • Sweet chilisaus
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Hak de pinda’s, gember en 2 bosuitjes fijn. Doe ze samen met het kipgehakt in een mengkom. Voeg de panko en sojasaus toe en mix goed door elkaar. Kneed tot 4 hamburgers. Wanneer het gehakt nog iets te nat is voeg je wat extra panko toe. Leg de hamburgers op een bord en zet ze voor 15 minuten in de koelkast.

  2. Maak de pickled komkommer. Snijd hele dunne plakjes van een komkommer, wanneer je een mandoline hebt kun je die hiervoor heel fijn gebruiken. Doe de witte wijnazijn en suiker in een kommetje, meng goed door elkaar en leg de plakjes komkommer er in. Laat 15 minuten staan. 

  3. Snijd de broodjes open en rooster de binnenkanten in een droge koekenpan. 

  4. Bak de burgers in een koekenpan met wat boter of olie tot ze goudbruin zijn. Besmeer de broodjes met wat sweet chillisaus, leg de burgertjes. Garneer de Aziatische burger met de zoetzure komkommers. 

Aziatische burger
Aziatische burger

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.