Menu

Caesar burger van kip

We kennen allemaal de klassieke Ceasar salad wel toch?. Persoonlijk één van mijn favo salades. Maar nog beter is deze Caesar burger. Zelfde ingrediënten maar dan in burgervorm. Oh yes! Over die ingrediënten ontstaat trouwens nog wel eens wat verwarring, zit er nou wel kip in of niet, soms krijg je de salade met spek en soms zonder en datzelfde geldt voor het eitje. Ik eet hem het liefst met kip, ei en spek.  Het eitje heb ik in deze burger achterwege gelaten, maar de rest van de ingrediënten vind je allemaal terug in dit recept. Lijkt je dit wat? Maurits heeft hem in ieder geval goedgekeurd.

Ik kwam er pas onlangs achter dat Parmezaanse kaas niet geschikt is voor zwangere vrouwen. Het wordt gemaakt van rauwe melk. Stom, want ik heb dit al vrij vaak gegeten.

Parmezaan is niet zwangerschapsproof

Ik kwam er pas onlangs achter dat Parmezaanse kaas niet geschikt is voor zwangere vrouwen. Het wordt gemaakt van rauwe melk. Stom, want ik heb dit al vrij vaak gegeten. En ook tijdens mijn zwangerschap van Merlijn. Ik heb er nooit aan gedacht dat deze kaas van rauwe melk gemaakt wordt. Is dus wel zo! Als zwangere moet je dit dus even achterwege laten. Daarom heb ik het express niet door de saus gedaan, maar los er bovenop. Is het een favorietje? Sla hem dan op in je persoonlijke memberaccount. Aanmelden is gratis. Naast het opslaan van al je favoriete recepten, kan je ook weekmenu’s maken en gebruiken van maandelijks wisselende acties en aanbiedingen. Aanmelden kan hier.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 hamburgerbroodjes (of harde broodjes)
  • 1 klein kropje Romaine sla
  • 8 plakjes spek
  • 30 gr Parmezaan
  • 400 gr kipgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • Takje peterselie
  • Peper en zout

De saus

  • 1 el mayonaise
  • 1,5 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 st. ansjovis
  • Kneepje citroensap
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Breng het kipgehakt op smaak met peper, zout en wat gehakte knoflook en gehakte peterselie. Vorm 4 gelijke burgers en laat ze heel even opstijven in de koelkast. Is het gehakt te nat? voeg dan een beetje paneermeel toe.

  2. Meng de mayonaise met de yoghurt. Hak de ansjovis en de knoflook fijn. Voeg dit bij de saus. Breng de saus op smaak met een kneepje citroensap en wat peper en zout.

  3. Bak de burgers rondom gaar in wat olijfolie. Bak het spek krokant in een droge koekenpan.

  4. Beleg de broodjes met een beetje Romaine sla. Verdeel hierover de burgers, de spek en wat schaafjes Parmezaan.

  5. Garneer de Caesar burger met de zelfgemaakte knoflooksaus.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.