Caesar burger van kip
We kennen allemaal de klassieke Caesar salad wel toch?. Persoonlijk één van mijn favo salades. Maar nog beter is deze Caesar burger. Zelfde ingrediënten maar dan in burgervorm. Oh yes! Over die ingrediënten ontstaat trouwens nog wel eens wat verwarring, zit er nou wel kip in of niet, soms krijg je de salade met spek en soms zonder en datzelfde geldt voor het eitje. Ik eet hem het liefst met kip, ei en spek. Het eitje heb ik in deze burger achterwege gelaten, maar de rest van de ingrediënten vind je allemaal terug in dit recept. Lijkt je dit wat? Maurits heeft hem in ieder geval goedgekeurd.
Ik kwam er pas onlangs achter dat Parmezaanse kaas niet geschikt is voor zwangere vrouwen. Het wordt gemaakt van rauwe melk. Stom, want ik heb dit al vrij vaak gegeten.
Parmezaan is niet zwangerschapsproof
Ik kwam er pas onlangs achter dat Parmezaanse kaas niet geschikt is voor zwangere vrouwen. Het wordt gemaakt van rauwe melk. Stom, want ik heb dit al vrij vaak gegeten. En ook tijdens mijn zwangerschap van Merlijn. Ik heb er nooit aan gedacht dat deze kaas van rauwe melk gemaakt wordt. Is dus wel zo! Als zwangere moet je dit dus even achterwege laten. Daarom heb ik het express niet door de saus gedaan, maar los er bovenop.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 hamburgerbroodjes (of harde broodjes)
- 1 klein kropje Romaine sla
- 8 plakjes spek
- 30 gr Parmezaan
- 400 gr kipgehakt
- 1 teentje knoflook
- Takje peterselie
- Peper en zout
De saus
- 1 el mayonaise
- 1,5 el Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 2 st. ansjovis
- Kneepje citroensap
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Breng het kipgehakt op smaak met peper, zout en wat gehakte knoflook en gehakte peterselie. Vorm 4 gelijke burgers en laat ze heel even opstijven in de koelkast. Is het gehakt te nat? voeg dan een beetje paneermeel toe.
Meng de mayonaise met de yoghurt. Hak de ansjovis en de knoflook fijn. Voeg dit bij de saus. Breng de saus op smaak met een kneepje citroensap en wat peper en zout.
Bak de burgers rondom gaar in wat olijfolie. Bak het spek krokant in een droge koekenpan.
Beleg de broodjes met een beetje Romaine sla. Verdeel hierover de burgers, de spek en wat schaafjes Parmezaan.
Garneer de Caesar burger met de zelfgemaakte knoflooksaus.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in