burger recept

Caesar burger van kip

We kennen allemaal de klassieke Caesar salad wel toch?. Persoonlijk één van mijn favo salades. Maar nog beter is deze Caesar burger. Zelfde ingrediënten maar dan in burgervorm. Oh yes! Over die ingrediënten ontstaat trouwens nog wel eens wat verwarring, zit er nou wel kip in of niet, soms krijg je de salade met spek en soms zonder en datzelfde geldt voor het eitje. Ik eet hem het liefst met kip, ei en spek.  Het eitje heb ik in deze burger achterwege gelaten, maar de rest van de ingrediënten vind je allemaal terug in dit recept. Lijkt je dit wat? Maurits heeft hem in ieder geval goedgekeurd.

Ik kwam er pas onlangs achter dat Parmezaanse kaas niet geschikt is voor zwangere vrouwen. Het wordt gemaakt van rauwe melk. Stom, want ik heb dit al vrij vaak gegeten.

Pauline

Parmezaan is niet zwangerschapsproof

Ik kwam er pas onlangs achter dat Parmezaanse kaas niet geschikt is voor zwangere vrouwen. Het wordt gemaakt van rauwe melk. Stom, want ik heb dit al vrij vaak gegeten. En ook tijdens mijn zwangerschap van Merlijn. Ik heb er nooit aan gedacht dat deze kaas van rauwe melk gemaakt wordt. Is dus wel zo! Als zwangere moet je dit dus even achterwege laten. Daarom heb ik het express niet door de saus gedaan, maar los er bovenop.

caesar burger-
kipburger recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 hamburgerbroodjes (of harde broodjes)
  • 1 klein kropje Romaine sla
  • 8 plakjes spek
  • 30 gr Parmezaan
  • 400 gr kipgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • Takje peterselie
  • Peper en zout

De saus

  • 1 el mayonaise
  • 1,5 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 st. ansjovis
  • Kneepje citroensap
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Breng het kipgehakt op smaak met peper, zout en wat gehakte knoflook en gehakte peterselie. Vorm 4 gelijke burgers en laat ze heel even opstijven in de koelkast. Is het gehakt te nat? voeg dan een beetje paneermeel toe.

  2. Meng de mayonaise met de yoghurt. Hak de ansjovis en de knoflook fijn. Voeg dit bij de saus. Breng de saus op smaak met een kneepje citroensap en wat peper en zout.

  3. Bak de burgers rondom gaar in wat olijfolie. Bak het spek krokant in een droge koekenpan.

  4. Beleg de broodjes met een beetje Romaine sla. Verdeel hierover de burgers, de spek en wat schaafjes Parmezaan.

  5. Garneer de Caesar burger met de zelfgemaakte knoflooksaus.

caesar burger
burger recept

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Hamburger recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Kip Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in