zelf broodjes bakken

Hamburgerbroodjes

Zelf hamburgerbroodjes maken is zo leuk om te doen. Met dit makkelijke recept krijg je hele lekkere zachte broodjes.  Zelf brood bakken heeft iets rustgevends vinden wij. Met een handvol ingrediënten en een portie liefde en geduld, krijg je een heel mooi resultaat. De basis van een brood is bloem, water, gist en zout. Maar hier kan je dus lekker met variëren. Voeg je melk, boter en ei toe dan kan krijg je een veel rijker deeg. Perfect voor deze burger buns. Lekker met deze BBQ burger. 

hamburgerbroodjes
Tex Mex hamburger

Ingrediënten voor 6 broodjes
425 gr bloem
7 gr gist
12 gr suiker
8 gr zout
240 ml melk
25 gr zachte roomboter
1 losgeklopt ei
Sesamzaad

Bereidingswijze
Maak eerst een voordeeg: mix 280 gr bloem met de gist en de melk door elkaar.

Voeg de zachte boter, het zout, het suiker en het losgeklopte ei toe en mix tot een glad beslag.

Laat dit afgedekt ongeveer een uur staan.

Voeg beetje bij beetje de resterende 145 gr bloem toe en kneed dit gedurende 10 minuten totdat er een soepel deeg ontstaat.

Het deeg is goed als het licht plakkerig aanvoelt en loslaat van de wanden van de kom. Je moet het uit elkaar kunnen trekken zoals een kauwgombal.

Leg het deeg in een met olie ingevette kom en laat het gedurende een uur tot het dubbele volume rijzen.

Haal het deeg uit de kom en druk met je vingers de lucht er uit. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken.

Vorm balletjes van het deeg door de uiteinden naar binnen te vouwen, het deeg om te keren en het op te bollen.

Laat de balletjes ongeveer 10 minuten rusten onder een natte theedoek.

Druk de deegballen plat en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze eventueel met eigeel of water en strooi er sesamzaad over heen.

Laat de broodjes een uur rijzen. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 225 gr.

Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten af.

Laat de hamburgerbroodjes afkoelen op een rooster en maak er een lekkere hamburger bij.

Bron: www.uitdekeukenvanlevine.nl

zelf broodjes bakken
zachte broodjes recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.