Menu
Sloppy-joes-UPK-20-07-BLOGPOST-189.jpg

Broodje Sloppy Joe met gesmolten kaas

Ooit van een broodje Sloppy Joe gehoord? Dat zijn warme broodjes met gehakt, ui en tomatensaus. Ze hebben hun oorsprong in de Verenigde Staten. En die naam? Dat weet natuurlijk niemand helemaal precies, zoals alle namen rond een gerecht hangt er een beetje en mysterie over! Maar er schijnt een kok geweest te zijn, Joe, die ooit in de jaren ’30 zo’n broodje verzon en op de kaart zette. Sloppy zegt ook wel genoeg, een beetje rommelig en slordig en dat is het zeker – er valt net als bij een hamburger van alles tussenuit tijdens het eten. Maar ze zijn superlekker en heel snel te maken. Natuurlijk kun je er zelf lekker mee experimenteren wat je wilt, voeg wat extra kruiden toe of wat andere groenten.

Het broodje

Voor deze sloppy Joe’s gebruik ik kaiserbroodjes. Die blijven lekker stevig en kun je dus goed vullen met een toch wel behoorlijk nat gehaktmengsel. Voor het gemak gebruik ik zelfs afbak kaiserbroodjes, die heb ik altijd ergens in de voorraadkast liggen. Ik maak dit recept ook vaak uit nood, even snel iets maken waar ik waarschijnlijk wel alles voor in huis heb! Maar wanneer je zelf andere broodjes lekkerder vindt kun je die natuurlijk ook gebruiken. Origineel hoort het tussen een hamburgerbroodje!

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kaiserbroodjes (afbakbroodjes )
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 200 gr spinazie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik pomodorini tomaten (van 400 gr )
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • 2 tl venkelzaad
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes in 8 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Snijd de deksels van de broodjes.

  2. Maak de tomatensaus door eerst de ui en knoflook fijn te hakken. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook in 3-4 minuten op laag vuur lichtbruin. Voeg het venkelzaad en het gehakt toe, schep om en bak 4 minuten mee tot het gehakt bruin gebakken is. Voeg het blik met tomaten toe en laat 5 minuten op hoog vuur inkoken tot er een lekkere dikke saus ontstaat.

  3. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper. Doe daarna de spinazie in de pan en schep om tot dat alle spinazie geslonken is.

  4. Zet de broodjes op een bakplaatje en vul ze met de het gehaktmengsel, bestrooi royaal met de geraspte kaas en zet ze nog eens 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Doe eventueel de dekseltjes weer op de broodjes. Serveer meteen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan