Vega burgers van kikkererwten
Zin in een lekkere bamischijf maar dan liever wat gezonder? Maak dan deze vega burgers van kikkererwten, noedels en extra groente. De kikkererwten zorgen ervoor dat de groenteburgers bij het bakken niet uit elkaar vallen. Pureer ze glad met een staafmixer en daarna voeg je mihoen toe. Klinkt vreemd, is echt heel lekker. Noedels maak je heel snel door ze in kokend water te leggen. Meng ze met een zakje wokgroenten en het kikkererwtenmengsel en vorm er gezonde burgers van. Echt de healthy versie van een bamihap. Yes! Je kunt deze vega burgers tussen een broodje eten, maar met gebakken spitskool, sweet chillisaus en atjar is het ook heel lekker.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 160 gr noedels (dunne, bijvoorbeeld ramen)
- 400 gr kikkererwten (uit blik)
- 170 gr Thaise wokgroenten
- 250 gr spitskool
- 4 el sojasaus
- 50 gr pinda's (gezouten)
- 1 ei (middelgroot)
- Peper en zout
- 3-4 el zonnebloemolie
Lekker met
- atjar
- sweet chili saus
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de noedels af, spoel ze onder koud water en laat ze afkoelen.
Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel ze goed af. Doe ze in het hakmolentje van de staafmixer, voeg 2 eetlepels sojasaus, het ei en 1 eetlepel zonnebloemolie toe en hak tot een gladde crème. Schep de kikkererwten crème over in een mengkom. Voeg de wokgroenten en noedels toe. Hak de helft van de pinda’s grof en meng ze door de ingrediënten in de mengkom. Breng op smaak met zout.
Vorm met vochtige handen kikkererwtenburgers ter grootte van 6 cm doorsnede (ca 75 gram) en leg ze op een bordje.
Snijd de spitskool in dunne reepjes (of gebruik voorgesneden spitskool). Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de spitskool tot hij zacht wordt in 2 minuten. Voeg de 2 eetlepels sojasaus toe en bak nog eens 1-2 minuten. Schep op een bord en houd de spitskool warm (bijvoorbeeld met een deksel op het bord of aluminiumfolie)
Maak de pan schoon. Verhit nogmaals 1-2 eetlepels zonnebloemolie in de koekenpan en bak de vegan burgers rondom bruin in 4 minuten.
Serveer de kikkererwten burgers met de gebakken spitskool, geef er een kommetje atjar en sweet chilli saus bij en bestrooi met de achtergehouden pinda’s.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in