Smash burger

Smash burger

Voor een goede smash burger kun je ons (bijna) wakker maken. Burgerliefhebbers gaan héél blij zijn, want met onderstaand recept maak je een onweerstaanbare exemplaar. Knapperige broodjes worden belegd met homemade smashed burgers van gehakt, gesmolten kaas, in balsamico gemarineerde rode kool, crispy uien en zoetzure augurken. Uiteraard mag ook een speciale saus niet ontbreken: die maken we van ketchup, cocktailsaus, gerookt paprikapoeder en crème fraîche. Aanvallen maar!

De ideale kaas op een smash burger

De ideale kaas op een smash burger? Dat is wat ons betreft Emmi Raclette, een Zwitserse kaas die met zorg en traditie wordt gemaakt. Het is de perfect smeltende kaas in gerechten, zoals op deze sappige burgers. Of je nu van plan bent om dit te delen met vrienden of gewoon een heerlijke solo-ervaring wil, dit recept is een must-try voor elke burgerliefhebber. Geniet ervan!

Smash burger
Smash burger
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor de burgers

  • 4 burgerbroodjes
  • 640 gr gemengd gehakt
  • 8 plakken Emmi Raclette
  • 1 handje gemengde sla
  • 0,25 rode kool
  • 4 uien
  • 25 gr roomboter
  • 1 tl suiker
  • 4 zoetzure augurken
  • 100 ml balsamico-azijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Ingrediënten voor de saus

  • 8 el ketchup
  • 6 el cocktailsaus
  • 3 el gerookt paprikapoeder
  • 2 el crème fraîche

Zo maak je het

  1. Snijd de rode kool in ragfijne reepjes. Leg ze in een diep bord of in een kom en schenk de balsamico azijn erover, laat 15 minuten staan tot de rode kool zachter geworden is.

  2. Meng voor de saus de ketchup, cocktailsaus, gerookt paprikapoeder en crème fraîche door elkaar in een kom. Zet apart. 

  3. Haal de schil van de ui en snijd ze in halve ringen. Verhit in een koekenpan een klontje roomboter en een scheutje olijfolie. Wacht tot de boter bruist en bak dan de uien ongeveer 5 minuten op laag vuur, voeg de suiker en wat zout toe en bak nog eens ongeveer 3 minuten tot ze mooi bruin zijn. Neem uit de pan en leg ze op een bord, houd ze warm onder aluminiumfolie.

  4. Snijd de burgerbroodjes open en rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruine plekjes krijgen. 

  5. Kneed snel peper en zout door het gehakt. Vorm van het gehakt luchtig gehaktballen van 80 gram per stuk, daarmee bedoelen we dat je ze niet heel lang kneed. Zorg dat je koekenpan goed heet is. Leg de gehaktballen er in, druk ze plat met spatel en bak ze 2-3 minuten, draai ze om en bak opnieuw 2-3 minuten. De buitenkant moet lekker knapperig en bruin zijn. Leg de plakjes Emmi Raclette kaas erop en laat in 1-2 minuten met de deksel op de pan smelten.

  6. Besmeer de burgerbroodjes met saus, verdeel de rode kool er over, leg op elk broodje 2 smash burgers. Verdeel de augurk en ui er over en dek elk broodje af met de bovenkant van de broodjes. Zet eventueel vast met een prikker.

Smash burger
Smash burger

Dit bericht is in samenwerking met Emmi, lees hier onze disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (15 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Hamburger recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Brood en deeg Gehakt Hollandse recepten Notenvrije recepten Koningsdag Vaderdag Verjaardag Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in