Smash burger

Smash burger

Voor een goede smash burger kun je ons (bijna) wakker maken. Burgerliefhebbers gaan héél blij zijn, want met onderstaand recept maak je een onweerstaanbare exemplaar. Knapperige broodjes worden belegd met homemade smashed burgers van gehakt, gesmolten kaas, in balsamico gemarineerde rode kool, crispy uien en zoetzure augurken. Uiteraard mag ook een speciale saus niet ontbreken: die maken we van ketchup, cocktailsaus, gerookt paprikapoeder en crème fraîche. Aanvallen maar!

De ideale kaas op een smash burger

De ideale kaas op een smash burger? Dat is wat ons betreft Emmi Raclette, een Zwitserse kaas die met zorg en traditie wordt gemaakt. Het is de perfect smeltende kaas in gerechten, zoals op deze sappige burgers. Of je nu van plan bent om dit te delen met vrienden of gewoon een heerlijke solo-ervaring wil, dit recept is een must-try voor elke burgerliefhebber. Geniet ervan!

Smash burger
Smash burger

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor de burgers

  • 4 burgerbroodjes
  • 640 gr gemengd gehakt
  • 8 plakken Emmi Raclette
  • 1 handje gemengde sla
  • 0,25 rode kool
  • 4 uien
  • 25 gr roomboter
  • 1 tl suiker
  • 4 zoetzure augurken
  • 100 ml balsamico-azijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Ingrediënten voor de saus

  • 8 el ketchup
  • 6 el cocktailsaus
  • 3 el gerookt paprikapoeder
  • 2 el crème fraîche
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de rode kool in ragfijne reepjes. Leg ze in een diep bord of in een kom en schenk de balsamico azijn erover, laat 15 minuten staan tot de rode kool zachter geworden is.

  2. Meng voor de saus de ketchup, cocktailsaus, gerookt paprikapoeder en crème fraîche door elkaar in een kom. Zet apart. 

  3. Haal de schil van de ui en snijd ze in halve ringen. Verhit in een koekenpan een klontje roomboter en een scheutje olijfolie. Wacht tot de boter bruist en bak dan de uien ongeveer 5 minuten op laag vuur, voeg de suiker en wat zout toe en bak nog eens ongeveer 3 minuten tot ze mooi bruin zijn. Neem uit de pan en leg ze op een bord, houd ze warm onder aluminiumfolie.

  4. Snijd de burgerbroodjes open en rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruine plekjes krijgen. 

  5. Kneed snel peper en zout door het gehakt. Vorm van het gehakt luchtig gehaktballen van 80 gram per stuk, daarmee bedoelen we dat je ze niet heel lang kneed. Zorg dat je koekenpan goed heet is. Leg de gehaktballen er in, druk ze plat met spatel en bak ze 2-3 minuten, draai ze om en bak opnieuw 2-3 minuten. De buitenkant moet lekker knapperig en bruin zijn. Leg de plakjes Emmi Raclette kaas erop en laat in 1-2 minuten met de deksel op de pan smelten.

  6. Besmeer de burgerbroodjes met saus, verdeel de rode kool er over, leg op elk broodje 2 smash burgers. Verdeel de augurk en ui er over en dek elk broodje af met de bovenkant van de broodjes. Zet eventueel vast met een prikker.

Smash burger
Smash burger

Dit bericht is in samenwerking met Emmi, lees hier onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in