Bifteki met feta

Bifteki met feta

We blijven een beetje in Griekse sferen hangen hier. It runs in the family  (Annika haar man is half Grieks). Het is ook gewoon een heerlijke keuken. Een keuken met weinig ingrediënten (wel altijd hele lekkere en verse) en bomvol smaak. Dat is precies waar wij van houden. Bifteki is eigenlijk gewoon een hamburger! Een Griekse hamburger dus, maar wel een bijzondere, want hij wordt vaak gevuld met feta. Echt heerlijk! Vaak wordt het heel simpel geserveerd met pitabrood of aardappeltjes en een Griekse salade of gegrilde groenten.

Gegrilde burger

Die burgers worden op de grill klaargemaakt. En dit doen we op de nieuwste aanwinst in onze keuken, namelijk de Copper Grill van George Foreman. Deze is niet alleen heel mooi om te zien, (kijk nou hoe mooi die koperen details zijn?) Maar vooral ook heel fijn in gebruik. Hij is groot genoeg om 8 bifteki burgers tegelijk te grillen, maar hij is ook weer zo compact, dat je hem makkelijk op kunt bergen. De platen met anti aanbaklaag zijn makkelijk schoon te houden (even vegen met een nat doekje en klaar ben je). En door de gekantelde constructie is het eindresultaat veel minder vet (dit wordt namelijk apart opgevangen in een bakje). De Copper Grill is super veelzijdig in gebruik. Je kan er lekkere tosti’s op maken, maar dus ook vlees, vis of groenten op grillen. Hij warmt razendsnel op waardoor je dus lekker snel aan tafel kunt. En hij is budget proof! Je kan de Copper Grill o.a. kopen bij bol.com

Bifteki met feta
Bifteki met feta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr feta
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • 1 tl komijn
  • 1 el oregano
  • 1 takje verse munt
  • Peper en zout

Lekker met

  • Pitabrood
  • Gegrilde groenten
  • Griekse salade
  • Tzatziki

Zo maak je het

  1. Pel de ui en hak deze fijn in je keukenmachine. Hak de knoflook fijn. Hak ook de blaadjes van de verse munt fijn.

  2. Doe alle ingrediënten (behalve de feta) in een kom en meng het gehakt goed door elkaar. Breng het extra op smaak met peper en zout. Is het mengsel nog te nat? Voeg dan extra paneermeel toe.

  3. Verdeel het gehakt in 8 gelijke stukken. Snijd de feta in blokjes van 2,5 x 1 cm. Leg een blokje feta op het gehakt en vouw het gehakt rondom de feta dicht. Uiteindelijk moet er een kleine ietwat langwerpige burger ontstaan.

  4. Bak de bifteki op de George Foreman grill in ongeveer 10 minuten goudbruin. Leg er meteen ook wat courgette (of paprika of aubergine) naast en grill dit mee.

  5. Serveer met pitabrood, tzatziki en een Griekse salade.

Bifteki met feta
Bifteki met feta

Dit bericht is in samenwerking met George Foreman, lees mijn disclaimer.

Tags

BBQ Camping Eenpansgerechten Familie recepten Hamburger recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Gehakt Griekse recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (8 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in