zelf bietenburgers maken

Bietenburgers met avocadospread

Bieten! (Oftewel biet’n voor wie Tammo kent). Vroeger kregen we ze thuis gekookt. Niets meer dan dat. Zonde, want er zijn zoveel meer mogelijkheden om deze knolletjes te bereiden. Je kan ze rauw eten (lekker in salades), op het zuur zetten, roosteren en je kan er ook bietenburgers van maken. Een lekker vega burger die je in een handomdraai zelf maakt. Niet alleen prachtig om te zien (want hoe mooi is die roze kleur?) maar vooral ook heel lekker. De frisse avocadospread en zoet zure rode ui maken het helemaal af. Voor dat laatste hebben we trouwens een heel slim en snel trucje. Sushi azijn is de perfecte manier om snel zoetzuur te maken. Het is van zichzelf zuur en zoet ineen. Ook lekker om op deze manier komkommers of wortels, of dus bietjes in te leggen.

 

bieten burgers
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 brioche broodjes
  • 300 gr rode rauwe bieten
  • 60 gr gemengde sla
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 - 125 gr havermout
  • 1 ei
  • 2 el sushi azijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Avocado spread

  • 1 avocado
  • 2 el yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Rasp de bieten en de knoflook fijn in een keukenmachine. Breng royaal op smaak met peper en zout. Voeg het eitje en de havermout toe en vorm er burgers van. Het mengsel moet licht plakkerig aanvoelen. Is het nog te nat? Voeg wat extra havermout toe. Laat de burgers even opstijven in de vriezer of koelkast.

  2. Snijd de rode ui in dunne ringen en leg deze in de sushi azijn.

  3. Schil de avocado, verwijder de pit en hak de knoflook fijn. Prak de avocado samen met de yoghurt tot een grove spread. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.

  4. Bak de bietenburgers in een goede scheut olijfolie in een paar minuten per kant goudbruin.

  5. Halveer de broodjes. Verdeel een hand sla over een broodje en leg de bietenburgers erop. Garneer met de avocadospread en de zoetzure ui.

vega burger
zelf bietenburgers maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (47 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.