
Bietenburgers met avocadospread
Bieten! (Oftewel biet’n voor wie Tammo kent). Vroeger kregen we ze thuis gekookt. Niets meer dan dat. Zonde, want er zijn zoveel meer mogelijkheden om deze knolletjes te bereiden. Je kan ze rauw eten (lekker in salades), op het zuur zetten, roosteren en je kan er ook bietenburgers van maken. Een lekker vega burger die je in een handomdraai zelf maakt. Niet alleen prachtig om te zien (want hoe mooi is die roze kleur?) maar vooral ook heel lekker. De frisse avocadospread en zoet zure rode ui maken het helemaal af. Voor dat laatste hebben we trouwens een heel slim en snel trucje. Sushi azijn is de perfecte manier om snel zoetzuur te maken. Het is van zichzelf zuur en zoet ineen. Ook lekker om op deze manier komkommers of wortels, of dus bietjes in te leggen.

Lekker Makkelijk
Het recept komt uit ons boek Lekker Makkelijk. In het boek vind je 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Plus heel veel kooktips, het antwoord op al je kookvragen en een 30 tal basisrecepten waar je volop mee kan variëren. Heb jij hem al op je verlanglijstje staan?
Bestellen kan hier


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 4 brioche broodjes
- 300 gr rode rauwe bieten
- 60 gr gemengde sla
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 - 125 gr havermout
- 1 ei
- 2 el sushi azijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Avocado spread
- 1 avocado
- 2 el yoghurt
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
Zo maak je het
Rasp de bieten en de knoflook fijn in een keukenmachine. Breng royaal op smaak met peper en zout. Voeg het eitje en de havermout toe en vorm er burgers van. Het mengsel moet licht plakkerig aanvoelen. Is het nog te nat? Voeg wat extra havermout toe. Laat de burgers even opstijven in de vriezer of koelkast.
Snijd de rode ui in dunne ringen en leg deze in de sushi azijn.
Schil de avocado, verwijder de pit en hak de knoflook fijn. Prak de avocado samen met de yoghurt tot een grove spread. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
Bak de bietenburgers in een goede scheut olijfolie in een paar minuten per kant goudbruin.
Halveer de broodjes. Verdeel een hand sla over een broodje en leg de bietenburgers erop. Garneer met de avocadospread en de zoetzure ui.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan