Zoetzure ui recept

BBQ hamburger met zoetzure ui

Een BBQ hamburger  is altijd goed. Deze burger van de barbecue maak ik extra lekker met een topping van zoetzure ui en homemade barbecuesaus. Zelf barbecuesaus maken is helemaal niet moeilijk. Het is een kwestie van een aantal ingrediënten met elkaar mengen en even aan de kook brengen. En oh, zelfgemaakte barbecuesaus is toch wel het allerlekkerst. Dat geldt ook voor de bbq burger trouwens. Als je het zelf maakt, smaakt het toch beter. Qua hamburger kruiden houden we het heel simpel. Kortom een makkelijk recept voor hamburgers van de barbecue.

Hoe krijg je nu die perfecte zoetzure smaak aan de ui? Nou, met sushi azijn! Sushi azijn heeft van zichzelf al een zoetzure smaak, dus dan hoef je eigenlijk niets meer toe te voegen

Pauline

Zoetzure ui maak je zo!

De bbq hamburger smaakt extra goed met wat zoetzure ui erbij. En daar heb ik een handige tip voor. Want hoe krijg je nu die perfecte zoetzure smaak aan de ui? Nou, met sushi azijn! Sushi azijn heeft van zichzelf al een zoetzure smaak, dus dan hoef je eigenlijk niets meer toe te voegen. Handig he? Zorg er dus voor dat je altijd een flesje in je voorraadkast hebt staan. Deze tip heb ik ooit van Robert Kranenborg gekregen en nu deel ik hem met jou.

BBQ burger met zoetzure ui
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor de burgers (4st)

  • 500 gr gehakt
  • 1 rode ui
  • 4 el sushi azijn
  • 2 tomaten
  • 2 mini romaines
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Chilivlokken en zout

Lekker met

Zo maak je het

  1. Breng het gehakt op smaak met chilivlokken, zout, knoflookpoeder en gerookt paprikapoeder. 

  2. Vorm burgers van het gehakt en laat ze even rusten in de koelkast.

  3. Snijd de rode ui in ringen en meng dit met de sushi azijn. Laat even staan. Je kan een potje met zoetzure ui wel een aantal dagen bewaren in de koelkast.

  4. Grill de burgers aan weerszijden goudbruin op de bbq. Grill de broodjes kort mee op de bbq. 

    Beleg de hamburgerbroodjes met wat romaine sla, plakjes tomaat de burger en de zoetzure ui. Serveer met de barbecuesaus.

Zoetzure ui recept
BBQ burger met zoetzure ui

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

BBQ Hamburger recepten Snelle recepten Gehakt Rundvlees Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in