Menu

Halloumi burger met avocadospread

Ik ben al jaren fan van Halloumi kaas. Ik eet het door mijn salade, van de bbq (op een lekker spiesje met courgette), in een traybake en ook in de vorm van een Halloumi burger. Dat is zo lekker! Zie het als een vegetarische burger. Perfect voor kaasliefhebbers. Deze kaas blijft vrij stevig van structuur, het smelt niet. Het lekkerste is om de Halloumi te grillen, maar bakken of roosteren kan dus ook. En daarna meteen op te eten. De combinatie met avocado en zoetzure rode ui is echt heerlijk.

Uit Griekenland

In de supermarkt vind je Halloumi van het merk Dodoni. Hét merk als het om Griekse ingrediënten gaat. Ze hebben de lekkerste Griekse Yoghurt die ik ooit in Nederland geproefd heb, maar ook hele goede Feta, Tzatziki en dus Halloumi. Deze producten heb ik standaard in huis, team zuivel hier. De Halloumi wordt in Cyprus geproduceerd en alle andere producten worden in Griekenland gemaakt (op Epirus op het vaste land) en proeven dus net zoals je ze in Griekenland zal krijgen. Gemaakt van de beste schapen-, geiten- en koemelk van meer dan 500 kleinschalige lokale boeren.

Probeer het eens

Kende je de Halloumi van Dodoni nog niet? Neem het dan zeker een keertje mee. Je vindt het in het kaasschap in de supermarkt. Het is lang houdbaar en vooral heel erg lekker. Je hebt ook een variatie met basilicum, maar ik kruid het meestal zelf een beetje met oregano. Al heeft de kaas dat eigenlijk niet eens nodig vind ik. Wij hebben inmiddels heel veel recepten met deze grillkaas online staan. Dus aan inspiratie geen gebrek.

4 pers.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 verpakkingen Halloumi Dodoni 225 gr.
  • 80 gr gemengde sla
  • 10 cm komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 avocado
  • 2 el Griekse Yoghurt
  • 2 el sushi azijn
  • Takje verse peterselie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de rode ui in dunne ringen. Leg ze in een bakje met de sushiazijn.

  2. Verwarm een grillpan of je contactgrill. Snijd de Halloumi in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik en grill ze in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin. Halveer de broodjes en leg ze ook even op de grill.

  3. Prak de avocado fijn met de Griekse Yoghurt, een gehakt teentje knoflook en wat vers gehakte peterselie. Breng de avocadospread op smaak met peper en zout.

  4. Beleg de onderkant van het broodje met wat gemengde sla, een paar reepjes komkommer (ik gebruik altijd de kaasschaaf hiervoor). Verdeel de gegrilde Halloumi over het broodje.

  5. Garneer de Halloumi burger met een lepel avocadospread en wat zoetzure rode ui.

    Serveer meteen.

Dit bericht is in samenwerking met Dodoni. Lees hier mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST