Halloumi burger met avocadospread
Ik ben al jaren fan van Halloumi kaas. Ik eet het door mijn salade, van de bbq (op een lekker spiesje met courgette), in een traybake en ook in de vorm van een Halloumi burger. Dat is zo lekker! Zie het als een vegetarische burger. Perfect voor kaasliefhebbers. Deze kaas blijft vrij stevig van structuur, het smelt niet. Het lekkerste is om de Halloumi te grillen, maar bakken of roosteren kan dus ook. En daarna meteen op te eten. De combinatie met avocado en zoetzure rode ui is echt heerlijk.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 4 hamburgerbroodjes
- 450 gr halloumi
- 80 gr gemengde sla
- 10 cm komkommer
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 avocado
- 2 el Griekse Yoghurt
- 2 el sushi azijn
- Takje verse peterselie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de rode ui in dunne ringen. Leg ze in een bakje met de sushiazijn.
Verwarm een grillpan of je contactgrill. Snijd de Halloumi in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik en grill ze in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin. Halveer de broodjes en leg ze ook even op de grill.
Prak de avocado fijn met de Griekse Yoghurt, een gehakt teentje knoflook en wat vers gehakte peterselie. Breng de avocadospread op smaak met peper en zout.
Beleg de onderkant van het broodje met wat gemengde sla, een paar reepjes komkommer (ik gebruik altijd de kaasschaaf hiervoor). Verdeel de gegrilde Halloumi over het broodje.
Garneer de Halloumi burger met een lepel avocadospread en wat zoetzure rode ui.
Serveer meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
