Cheeseburger deluxe

Cheeseburger deluxe

Zin in een cheeseburger? Deze maak je heel gemakkelijk zelf met dit eenvoudige cheeseburger recept. Met een lekkere flinke klodder truffelmayonaise en extra knapperige plakjes uitgebakken spek is dit een echte deluxe burger. Om de cheeseburger zelf extra smaak te geven meng je een fijngesneden rode ui en wat mosterd door het gehakt. Wist je dat je ook heel gemakkelijk een cheeseburger op de bbq kunt maken? Bak de burgers eerst op het rooster, leg de plakjes Emmi Raclette kaas er op en sluit dan de deksel van je bbq. In de pan doe je ongeveer hetzelfde. Je bakt de burgers rondom bruin in een koekenpan, legt de plakjes kaas er op en dekt daarna af met een deksel. Perfect gesmolten kaas! Garneer de cheeseburger verder met sla, rode uiringen en plakjes augurk.

Raclette

Bij raclette denk je misschien al snel aan de feestdagen. Raclette met kerst of oud en nieuw. Maar het is dus ook de perfecte kaas om een cheeseburger te maken. De kaas smelt namelijk heel goed. En dat wil je natuurlijk op een cheeseburger. Wist je dat ze in Zwitserland ruim 12.000 ton raclette per jaar gebruiken? Dat is bijna 2 kilo per persoon, per jaar. Hier in Nederland is de raclette kaas nog niet zo populair, maar wat ons betreft komt daar snel verandering in. En dan niet alleen bij het gourmetten of racletten met de feestdagen, maar ook bij de dagelijkse maaltijden, zoals deze overheerlijke cheeseburger. De raclette van Emmi is lekker smeuïg en zacht van smaak. Je kunt het dus eindeloos combineren. Ook lekker over de aardappeltjes of groenten.

Cheeseburger deluxe
Cheeseburger deluxe

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr half om half gehakt
  • 4 plakjes Emmi Raclette
  • 4 burgerbroodjes
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 3 rode uien
  • 50 gr krulsla
  • 3 el mosterd
  • 2 grote augurken
  • 8 el truffelmayonaise
  • 1 klontje roomboter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de uien en hak 1 ui fijn en de andere 2 in dunne ringen. Meng het gehakt in een kom samen met de fijngesneden rode ui en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout, kneed nog eens goed door en vorm er 4 burgers van.

  2. Snijd de burgerbroodjes door midden en rooster de broodjes aan de snijkant lichtbruin. Snijd de augurken in plakjes.

  3. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan tot ze bruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. Laat een klontje boter in de koekenpan smelten. Bak de burgers in 5-6 minuten rondom bruin. Leg op elke burger een plakje Emmi Raclette. Leg een deksel op de pan en laat de kaas smelten.

  5. Besmeer de onderste helften van de broodjes royaal met de truffelmayonaise. Leg er wat sla op, de burger, de rode uiringen en augurk en de plakjes spek. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Zet er eventueel nog een prikker in.

Cheeseburger deluxe
Cheeseburger deluxe

Dit bericht is in samenwerking met Emmi Benelux. Lees hier onze disclaimer. 

Tags

BBQ Hamburger recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Gehakt Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (9 stemmen)

6 juli 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in