kipburger recept

Kipburger met coleslaw

Een kipburger is altijd een goed idee. Lichter dan rundvlees, makkelijk te combineren met frisse groenten en perfect voor wie eens wil variëren met de klassieke hamburger. Deze Aziatische kipburger is kruidig, fris en een tikje pittig. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd of een ontspannen weekenddiner.

Toppings en saus voor bij de kipburger

Deze kipburger wordt extra lekker door een topping van Aziatische coleslaw. De coleslaw maken we van witte kool en wortel. Als sausje maken we een spicy sriracha mayonaise. Deze past er perfect bij. Hou je niet zo van pittig? Meng de saus dan met wat kwark voor een mildere smaak.

Wat serveer je bij deze kipburger?

Serveer de kipburger met geroosterde zoete aardappel of dikke frieten, en je hebt een complete maaltijd waar iedereen blij van wordt. Of je nu fan bent van pittig, fris of knapperig: deze kipburger is er eentje om vaker op tafel te zetten.

kipburger recept
coleslaw

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 harde broodjes
  • 100 gr gesneden witte kool
  • 50 gr worteljulienne
  • 400 gr kipgehakt
  • 2 lente uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 ei
  • 1 handje paneermeel
  • 2 tl vissaus
  • 1 el sushi-azijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 handje verse koriander
  • Chilipeper en zout

Sriracha mayonaise

  • 2 el mayonaise
  • 1 el kwark
  • 1 tl sriracha saus
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Hak de knoflook, de gember en de lente ui fijn. Meng dit door het kipgehakt.

  2. Voeg de vissaus en de chilipeper en wat zout toe.

  3. Voeg een eitje toe en een handje paneermeel. Meng het gehakt door elkaar. Is het mengsel nog te plakkerig?, voeg dan wat extra paneermeel toe.

  4. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kipburgers rondom bruin. Let er op dat de kipburger goed gaar is.

  5. Meng de gesneden witte kool met de worteljulienne. Hak de koriander (als je hier van houdt) fijn en voeg dit bij de groente. Breng de koolsalade op smaak met sushi azijn, wat sesamolie en wat peper en zout.

  6. Meng de kwark met de mayonaise en de sriracha saus.

  7. Halveer een broodje en verdeel wat van de Aziatische coleslaw hier overheen. Leg de kipburger op de sla en maak het af met een lepeltje van de sriracha mayonaise.

  8. Serveer het broodje kipburger meteen.

Veelgestelde vragen

Kun je een kipburger voorbereiden? 

Ja dat kan. Je kunt de burgers van tevoren maken en bewaren in de koelkast, verpakt in huishoudfolie. Je kunt ze ook invriezen.

Welk broodje past het beste bij een kipburger? 

Een brioche broodje is het perfecte burger-broodje. Maar een hard bolletje of een ciabatta kan ook heel goed.

Hoe weet ik of mijn kipburger gaar is? 

Je kipburger is gaar als het vlees niet meer roze is, maar wit. Wil je zeker weten dat het gaar is? Gebruik dan een kernthermometer. Is de temperatuur minimaal 75 graden? Dan is de kipburger gaar.

 

zelf kipburgers maken
kipburger maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten