Zalmburgers

Zalmburger met avocadospread

Zin in een lekkere burger maar eet je geen vlees? Maak dan deze zalmburger met avocadospread en mierikswortel. Een heerlijk lichte visburger. Dit zalmburger recept zet je binnen 20 minuten op tafel en is makkelijker dan je denkt. We brengen de zalm op smaak met chilipeper, bieslook en lente ui. Zin in een ander burger recept? Bekijk dan onze andere burgerrecepten eens.

Zalmburger recept
ingredient zalm

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 hamburger broodjes
  • 500 gr verse zalm
  • 40 gr rucola
  • 0,5 komkommer
  • 3 st. lente ui
  • 0,5 chilipeper
  • Sap van een halve citroen
  • 1 eiwit
  • 6 takjes bieslook
  • Handje panko (paneermeel)
  • Zeezout
  • Olijfolie

Mierikswortelsaus

  • 1 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 1 avocado
  • 5 takjes bieslook
  • 2 tl mierikswortel (uit een potje)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Als je een keukenmachine hebt, kan je alle ingrediënten (behalve de rucola en komkommer) voor de burgers kort malen in de machine.

  2. Maar zonder keukenmachine kan ook. Hak de zalm fijn en doe dit in een kom. Snij de lente ui in ringen, hak de peper fijn en de bieslook in stukjes en voeg dit bij de zalm. Voeg het citroensap en het eiwit toe en breng het op smaak met flink wat zeezout. De massa is nu vrij nat, voeg het broodkruim toe, totdat je een stevige massa hebt.

  3. Maak burgers van de zalm. Verhit een grillpan en bak de zalmburgers in wat olijfolie aan weerszijden bruin. De burger is na ongeveer 6 minuten gaar.

  4. Voor de mieriksworteldip, prak je de avocado fijn. Meng dit met mayonaise, de yoghurt, de mierikswortel en de bieslook door elkaar.

  5. Leg wat rucola en een paar plakjes komkommer op een hamburgerbroodje. Leg de zalmburger er bovenop. Garneer de burgers met de mieriksworteldip.

Zalmburgers
Zalmburger maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in