koolsalade

Koolsalade

We aten ossenhaas met friet en salade! Zelfgemaakte friet en een koolsalade er bij.  Beetje eetcafé stijl dus! Doet mij een beetje denken aan mijn studententijd! Regelmatig ging ik met vrienden eten in één van de vele eetcafés die Groningen rijk is, een daghap voor een tientje. De ossenhaas was dan een biefstuk, de friet was niet zelf gemaakt en de koolsalade kwam misschien ook wel uit een bakje. Tegenwoordig maken we alles zelf, maar het studenten gevoel blijft…

Ingrediënten
1/2 spitskool
4 wortelen (bospeen)
1 frisse appel (Elstar)
2 handjevol rozijnen
1 1/2 el yoghurt
1 flinke tl mosterd
1 flinke tl mayonaise
1 scheutje witte wijn azijn
1 tl honing
Peper en zout

Bereidingswijze
Snij de spitskool in hele dunne reepjes en was de kool.

Was de wortelen en rasp ze met een grove rasp, voeg ze bij de kool.

Snij de appel in blokjes en voeg deze samen met de rozijnen bij de kool.

Maak een dressing van de azijn, de yoghurt, de mayonaise, de honing en de mosterd en breng deze op smaak met peper en zout.

Meng de dressing door de salade!

koolsalade

Kip Pastei
Espresso cupcakes
Bewaar
7 Comments
  • Marijke Raspoort

    14 augustus 2016 at 14:41 Beantwoorden

    Mijn keuken ruikt al de hele dag naar m,n stukje vlees wat in de oven ligt. Procureur met bbq saus. Ooooo kan nietwachten tot onze vrienden er zijn en we kunnen gaan smullen. Op het laatst nog even de koolsalade er bij maken en klaar is Clara( o nee ik heet Marijke)

  • Marie11e

    6 augustus 2016 at 12:40 Beantwoorden

    Karnemelk gebruikt in plaats van yoghurt. Erg lekker! Volgende keer probeer ik appel cider azijn. Lijkt me ook een goede smaakmaker voor dit recept!

  • K.DeBelder

    5 augustus 2015 at 15:16 Beantwoorden

    hoi, genoten van jouw koolsalade. kon ik zelfs nog goed bewaren voor de dag erna. nog beter dan!

  • Nicôle

    30 mei 2015 at 19:16 Beantwoorden

    Hoi Pauline, Ik heb het procureurstuk in de koelkast, de bbq-saus gemaakt evenals de rub. Heb je nog tips als ik het vlees sneller zou willen bereiden?

  • Angelle

    18 april 2015 at 09:19 Beantwoorden

    Kan ik deze salade al een dag van te voren bereiden?

  • Manon

    30 september 2014 at 19:47 Beantwoorden

    Hallo Pauline,\r\nVoor hoeveel personen is dit recept?

Plaats een reactie