Easy: Salade met gegrilde ananas
Ik hartje gegrilde ananas! Gewoon zo als toetje, het liefst met een bolletje ijs erbij, als healthy snack met wat kokossnippers of in de salade met gegrilde kip erbij. Maar dan moet je wel even een verse nemen, want dat is zoveel lekkerder dan uit een blikje. Mijn ananasliefde gaat way back. Als kind was kipkerrie met ananas, mijn lievelings. Toen ik in de plaatselijke pizzeria werkte at ik altijd een pizza met ham, salami en ananas en tegenwoordig heb ik altijd wel een ananas in de fruitmand liggen. Ze doen het ook goed als decoratie.
Deze salade is echt lekker zomers. Sowieso word ik van de kleuren al blij! En ook van wat er op mijn bord ligt. Eigenlijk heb ik van alles gepakt wat ik nog in de koelkast kon vinden en dat is mijn geval altijd veel.. Een avocado, een paprika een handje worteljulienne, wat tomaatjes en als basis een handje rucola. Love it! Door de gegrilde kip vult de salade ook super goed en is dit een prima maaltje voor een fijne zomeravond.
Ingrediënten voor 4 personen
4 kipfilets
100 gr rucola
100 gr wortel julienne
1 rode ui
2 avocado’s
1 rode paprika
150 gr kleine tomaatjes
1 ananas
Paprikapoeder
Peper en zout
Olijfolie
Dressing
1 el mango-azijn (deze is heerlijk)
3 el olijfolie
Zo maak je het
Kruid de kip met het paprikapoeder en wat peper en zout. Laat een grillpan goed heet worden.
Maak de kipfilets vochtig met wat olijfolie en leg ze in de grillpan. Grill de kip aan weerszijden goudbruin en gaar.
Maak met behulp van een ananasboor schijven van de ananas. Leg deze naast de kip en grill ze kort mee.
Verdeel de rucola en de worteljulienne over 4 borden.
Was de tomaatjes en halveer ze, was de paprika en snijd deze in repen, snij ook de avocado’s in repen en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de borden.
Maak een dressing van de mango-azijn (een andere fruitige azijn kan ook) en de olijfolie en sprenkel dit over de salade.
Snijd de gegrilde kip in plakken en leg deze op het bord.
Leg de gegrilde ananas ernaast en je zomerse maaltijdsalade is klaar.
Dit recept is Voedselzandloper proof.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in