Aardappelsalade met yoghurt

BBQ Aardappelsalade

Zin in een lekkere BBQ aardappelsalade? Deze frisse aardappelsalade is heerlijk bij een stukje vlees of vis. De frisheid komt door de lekkere romige yoghurtdressing. Ideaal voor een warme zomerse dag. Je kan de aardappels ook de avond van tevoren roosteren namelijk. Steek de BBQ alvast maar aan.

BBQ aardappelsalade
yoghurtdressing

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 450 gr opbakaardappeltjes (zakje van 450 gr)
  • 200 gr gemengde sla of waterkers
  • 2 rode uien
  • 4 takjes dille
  • 1 citroen
  • 20 gr boter
  • 2 el appelazijn
  • Peper en zout
  • olijfolie

Yoghurtdressing

  • 1 sjalotje
  • 5 el yoghurt
  • 1 el kappertjes
  • 2 el appelazijn
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Ik gebruik in het recept voorgekookte opbakaardappeltjes met schil, maar kook ze nog heel even kort extra zodat je ze goed kunt kneuzen. Het kneuzen zorgt voor extra knapperige aardappeltjes. Kook de aardappeltjes in een pan met gezouten water voor 5 minuten. Giet af, leg de deksel op de pan en schud flink. Laat even 5 minuten staan met de deksel op de pan.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht)

  3. Gebruik een aardappelstamper of een vork om de aardappels extra te kneuzen. Spreid ze uit over een bakplaat of braadslede. Besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie, Leg er wat klontjes boter tussen en rasp de citroen er boven. Zet de aardappeltjes voor 45 minuten in de oven.

  4. Maak ondertussen de ingelegde rode ui. Snijd de rode uien in ringen (van ca 3-4mm), doe ze in een kommetje en overgiet met de appelazijn. Laat staan terwijl de aardappeltjes in de oven bakken.

  5. Hak het sjalotje zo fijn mogelijk. Meng de yoghurt met wat zout, peper en olijfolie, kappertjes en het sjalotje. Zet tot gebruik in de koelkast.

  6. Haal de aardappels uit de oven, meng de sla er door. Serveer met de yoghurtdressing en de ingelegde rode ui. Hak de dille grof en garneer de salade.

Aardappelsalade met yoghurt
Aardappelsalade met yoghurt

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in