Menu

Knapperige gebakken aardappelsalade met yoghurt

Goed, tijd voor de eerste salade! Eentje die nu al kan, fris en toch nog lekker comfortabel winters: knapperig gebakken aardappelsalade met yoghurt! Na weken regen is het vandaag een dagje droog (nu ik dit schrijf), een beetje een wonder! In Nederland klagen we vaak over het weer, ik denk dan het valt toch best mee? (vorige week hadden we nog zon!). Wanneer je een hond hebt weet je zelfs heel goed of het veel regent of dat je ‘denkt’ dat het veel regent. Wanneer het tijd is om de hond uit te laten kijk je eens goed uit het raam of je raadpleegt een app! Ik kan je verzekeren het heeft inderdaad afgelopen maand heel veel geregend (en het is niet dat we dat alleen maar ‘dachten’). Onze hond wil liever niet in de regen lopen (gelijk heeft ie), we hadden afgelopen tijd dus een behoorlijke uitdaging! Maar heb je al opgemerkt dat de dagen langer worden en vandaag is het dus zomaar lichter buiten!

Knapperige aardappeltjes

Om aardappeltjes lekker knapperig te krijgen kun je ze of in de pan of in de oven bakken. Die oven is natuurlijk het gemakkelijkst en ook de methode uit dit recept. De grap is dat de aardappels lekkerder worden wanneer je ze extra kneust. Dan zijn er nog meer randjes die knapperig kunnen worden. Na het koken kneus je de aardappels wat extra, verdeelt ze in een enkele laag over een bakplaat en besprenkelt ze met wat olijfolie. Dan bak je ze in de oven. Met wat extra citroenrasp geef je de aardappeltjes een extra lekkere smaak.

4 personen

Ingrediënten voor 4 pers.

 • 450 gr opbakaardappeltjes (zakje van 450 gr)
 • 200 gr gemengde sla of waterkers
 • 2 rode uien
 • 1 sjalotje
 • 4 takjes dille
 • 1 citroen
 • 5 el yoghurt
 • 20 gr boter
 • 2+1 el olijfolie
 • 2 el appelazijn
 • 1 el kappertjes
 • zout en peper

Zo maak je het

 1. Ik gebruik in het recept voorgekookte opbakaardappeltjes met schil, maar kook ze nog heel even kort extra zodat je ze goed kunt kneuzen. Het kneuzen zorgt voor extra knapperige aardappeltjes. Kook de aardappeltjes in een pan met gezouten water voor 5 minuten. Giet af, leg de deksel op de pan en schud flink. Laat even 5 minuten staan met de deksel op de pan.

 2. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht)

 3. Gebruik een aardappelstamper of een vork om de aardappels extra te kneuzen. Spreid ze uit over een bakplaat of braadslede. Besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie, Leg er wat klontjes boter tussen en rasp de citroen er boven. Zet de aardappeltjes voor 45 minuten in de oven.

 4. Maak ondertussen de ingelegde rode ui. Snijd de rode uien in ringen (van ca 3-4mm), doe ze in een kommetje en overgiet met de appelazijn. Laat staan terwijl de aardappeltjes in de oven bakken.

 5. Hak het sjalotje zo fijn mogelijk. Meng de yoghurt met wat zout, peper en olijfolie, kappertjes en het sjalotje. Zet tot gebruik in de koelkast.

 6. Haal de aardappels uit de oven, meng de sla er door. Serveer met de yoghurtdressing en de ingelegde rode ui. Hak de dille grof en garneer de salade.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST