
Koolsalade recept
Koolsalade, misschien beter bekend als coleslaw is een super lekker bijgerecht voor bijvoorbeeld bij een barbecue. Maar je kan het ook serveren bij gegrilde kip, vis, of op een broodje pulled pork. Deze koolsalade is echt heel makkelijk om te maken, we gebruiken witte kool (rode kool kan ook), wortel, appel en rozijnen. In nog geen 10 minuten zet je deze heerlijke witte koolsalade op tafel.
Koolsalade dressing
De koolsalade dressing maak je in een handomdraai van yoghurt, mayonaise en wat smaakmakers zoals honing, mosterd en peper en zout.
Koolsalade bewaren
Je kan deze koolsalade ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast. Voor het serveren even omscheppen en hij is weer heerlijk om te eten. Het is een lekker koolhydraatarm recept. Liever lactosevrij? gebruik dan alleen mayonaise en eventueel wat plantaardige yoghurt.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 pers.
- 300 gr witte kool
- 4 wortelen (bospeen)
- 1 frisse appel (Elstar)
- Handje rozijnen
- 1,5 el yoghurt
- 2 tl mosterd
- 1,5 el mayonaise
- 1 el witte wijnazijn
- 2 tl honing
- peper en zout
Zo maak je het
Snij de witte kool in hele dunne reepjes en was de kool.
Was de wortelen en snijd ze ook in dunne reepjes. Voeg dit bij de kool.
Snij de appel in blokjes en voeg deze samen met de rozijnen toe.
Maak een dressing van de azijn, de yoghurt, de mayonaise, de honing en de mosterd en breng deze op smaak met peper en zout.
Meng de dressing door de koolsalade.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan