Menu
coleslaw-4982.jpg

Koolsalade zelf maken

Koolsalade, misschien beter bekend als coleslaw is een super lekker bijgerecht voor bijvoorbeeld bij een barbecue. Maar je kan het ook serveren bij gegrilde kip, vis, of op een broodje pulled pork. Deze koolsalade is echt heel makkelijk om te maken, ik gebruik witte kool (rode kool kan ook), wortel, appel en rozijnen. De koolsalade dressing maak je in een handomdraai van yoghurt, mayonaise en wat smaakmakers.

Koolsalade bewaren

Je kan deze koolsalade ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast. Voor het serveren even omscheppen en hij is weer heerlijk om te eten. Het is een lekker koolhydraatarm recept. Liever lactosevrij? gebruik dan alleen mayonaise en eventueel wat plantaardige yoghurt.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr witte kool
4 wortelen (bospeen)
1 frisse appel (Elstar)
Handje rozijnen
1,5 el yoghurt
2 tl mosterd
1,5 el mayonaise
1 el witte wijn azijn
2 tl honing
Peper en zout

Zo maak je het
Snij de witte kool in hele dunne reepjes en was de kool.

Was de wortelen en snijd ze ook in dunne reepjes. Voeg dit bij de kool.

Snij de appel in blokjes en voeg deze samen met de rozijnen toe.

Maak een dressing van de azijn, de yoghurt, de mayonaise, de honing en de mosterd en breng deze op smaak met peper en zout.

Meng de dressing door de koolsalade.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan