bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Deze bloemkoolsoep is fluweelzacht, licht en romig! Bloemkool is een groente die vooral bekend staat om haar witte saus. Maar wist je dat je er ook heel gemakkelijk soep van kan maken.Het is een beetje zoetig, maar door het hartige van de spekjes is de soep heel mooi in balans. Lekker simpel en heerlijk bovendien! Bekijk ook onze andere lekkere soep recepten.

 

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml melk
  • 250 ml (kippen)bouillon
  • 100 gr (vega) spekreepjes
  • 1 takje rozemarijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en rozemarijn fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  2. Snij de bloemkool in stukjes en was deze. Voeg deze bij de uien en bak mee.

  3. Voeg de bouillon en melk toe en breng de bloemkool aan de kook. Laat dit voor ongeveer 10 minuten zachtjes koken zodat de bloemkool gaar is. Pureer de soep glad met een staafmixer.

  4. Bak in de tussentijd de spekreepjes in een koekenpan goudbruin.

  5. Breng de bloemkoolsoep op smaak met peper en zout. Serveer met brood.

bloemkoolsoep

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (28 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in