
Bloemkoolsoep
Deze bloemkoolsoep is fluweelzacht, licht en romig! Bloemkool is een groente die vooral bekend staat om haar witte saus. Maar wist je dat je er ook heel gemakkelijk soep van kan maken.Het is een beetje zoetig, maar door het hartige van de spekjes is de soep heel mooi in balans. Lekker simpel en heerlijk bovendien! Bekijk ook onze andere lekkere soep recepten.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr bloemkool
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 ml melk
- 250 ml (kippen)bouillon
- 100 gr (vega) spekreepjes
- 1 takje rozemarijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en rozemarijn fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Snij de bloemkool in stukjes en was deze. Voeg deze bij de uien en bak mee.
Voeg de bouillon en melk toe en breng de bloemkool aan de kook. Laat dit voor ongeveer 10 minuten zachtjes koken zodat de bloemkool gaar is. Pureer de soep glad met een staafmixer.
Bak in de tussentijd de spekreepjes in een koekenpan goudbruin.
Breng de bloemkoolsoep op smaak met peper en zout. Serveer met brood.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan