
Pulled pork
Een broodje pulled pork is toch wel echt genieten! Op menig (food)festival kun je zo’n broodje met mals varkenvlees scoren, maar het is natuurlijk ook harstikke leuk om thuis te maken. Voor dit pulled pork recept gebruiken we procureur. Dat is de nek van het varken. Een lekker mals stuk varkensvlees dat zich prima leent om rustig te garen.
Pulled pork oven
Zelf pulled pork maken duurt wel even. Wij hebben dit keer de pulled pork in de oven klaargemaakt, maar het kan natuurlijk ook op de barbecue. De pulled pork gaart in totaal een uurtje of zeven! Dat klinkt intensief en als veel werk, maar de grap is dat je er zelf niet zoveel tijd aan kwijt bent. De oven doet namelijk het meeste werk! Terwijl de pulled pork lekker aan het roosteren is in de oven, kan jij alvast een wijntje voor jezelf inschenken en relaxen op de bank. Bij de pulled pork maakten we een homemade barbecuesaus. Verder nog wat koolsalade en een lekker broodje van de bakker, that’s it!


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 12 broodjes
- 2,5 kg procureur
- 12 broodjes (hard of zacht)
- 2 x recept barbecuesaus
- 1 x recept koolsalade
Ingrediënten voor de kruidenrub
- 2 tl komijn
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 2 tl bruine suiker
- 2 tl zeezout
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl chilipoeder of flakes
- 1 tl venkelzaad
Zo maak je het
Haal de procureur uit de koelkast en laat deze in een uurtje op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 120 graden (hetelucht).
Maak een kruidenrub door alle specerijen te mengen. Deze rub is een beetje naar smaak, je kunt gerust nog wat extra venkelzaad of zout toevoegen als je dat lekker vindt. Het komt niet zo nauw.
Maak alvast de barbecuesaus volgens het recept.
Wrijf het stuk vlees in met de rub en leg het in een ingevette braadslede of ovengeschikte pan.
Giet de helft van de barbecuesaus over het vlees. Dek de pan af met een deksel of gebruik een stuk aluminiumfolie. Steek een vleesthermometer in het midden van het vlees.
Zet het vlees in de oven en laat het zo’n 4 uur garen op 120 graden. Zet vervolgens de temperatuur wat hoger, naar 150 graden en laat het vlees nog zo’n 3 uur garen. Haal een half uur van tevoren de deksel van de pan of het aluminiumfolie weg. Hierdoor krijgt de pulled pork een lekker krokant laagje.
Het vlees is klaar als het een kerntemperatuur bereikt heeft van 88 graden. Hoe snel dit gaat hangt dus af van twee dingen: namelijk de hoogte van de temperatuur en de grootte van je stuk vlees. Hoe hoger je temperatuur, hoe sneller het gaat. Maar hoe langzamer, hoe beter de smaak. En vanzelfsprekend heeft een groot stuk vlees langer nodig dan een iets kleiner formaat. Onthoud dat dus altijd.
Haal de pulled pork uit de oven en laat het afgedekt onder aluminium folie een half uurtje rusten.
Trek het vlees nu met twee vorken uit elkaar. Als dit niet soepel gaat, is je vlees nog niet gaar genoeg. Serveer de pulled pork op een broodje met koolsalade en extra barbecuesaus.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan