knolselderij friet airfryer

Knolselderij friet

Knolselderij friet is zo’n lekkere en makkelijke manier om wat extra groente op tafel te zetten. We vinden het heerlijk om te experimenteren met groenten die normaal een beetje onder de radar blijven. Knolselderij is daar echt zo’n voorbeeld van. Deze frietjes zijn van buiten lekker knapperig en van binnen zacht, een beetje zoals echte friet, maar dan nét iets gezonder. En die harissa-mayo erbij… zo goed! Dat pittige sausje maakt het helemaal af.

We maken dit vaak als bijgerecht bij een burger, of gewoon als borrelhapje. Het fijne is dat de airfryer het werk doet en je ondertussen rustig de dip kunt maken. Geen airfryer? Dan schuiven we ze gewoon de oven in, dat werkt ook prima.

knolselderij friet
knolselderij friet airfryer

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 knolselderij
  • 2 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el harissa
  • 1 tl za’atar
  • 0.5 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • zeezout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Schil de knolselderij en snijd vervolgens in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken in repen van ongeveer 5-7 cm.

  2. Meng 1 el olijfolie met de za’atar, gerookt paprikapoeder en zeezout. Hussel de knolselderij friet door de olijfolie zodat de groenten rondom bedekt zijn.

  3. Doe de knolselderij friet in het mandje van de Airfryer en bak ze 15 tot 20 minuten op 200 graden. Check ze tussentijds even en hussel om.

    Liever in de oven bakken? Bak de friet dan op 220 graden (hetelucht) in ongeveer 25-30 minuten goudbruin. Halverwege even omscheppen.

  4. Maak ondertussen de harissa-mayo. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt en doe in een bakje. Verdeel de harissa hier overheen en maak met een mesje een mooie swirl.

  5. Serveer de knolselderij friet met de harissa-mayo.

Veelgestelde vragen over knolselderij friet

Variatietips

  • Vervang de harissa-mayo door truffelmayonaise of aioli als je niet van pittig houdt, of geen harissa kunt vinden.
  • Bestrooi de friet na het bakken met Parmezaanse kaas voor extra smaak.
  • Gebruik kruiden als kerriepoeder of rozemarijn voor een andere smaak.
  • Serveer de knolselderij friet ook eens met een frisse yoghurtdip met citroen en munt.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Kerstmenu

Stuur me de recepten!