Menu
coleslaw-recept-5855.jpg

Coleslaw

Coleslaw is altijd goed. Dit snelle salade recept is lekker als bijgerecht bij je avondeten, als eenvoudige lunch, op je broodje hamburger of als salade bij een BBQ. Deze keer maken we hem met rode kool. Yes dat ken je ook heel goed rauw eten. Verder gaat er een simpele dressing in van mayonaise en kwark, een beetje appel en rozijnen en klaar ben je. Heb je liever de traditionele versie, dan moet je deze koolsalade even proberen. Ben benieuwd welke variant jij het lekkerste vindt.

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)
250 gr rode kool
100 gr worteljulienne
1 grote frisse appel (ik gebruik Braeburn)
40 gr rozijnen
Sap van een halve citroen
1 flinke el mayonaise
1 flinke el kwark
Handje pecannoten
Peper en zout

Zo maak je het
Was de rode kool en verwijder de buitenste harde bladeren. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes. Dit gaat het makkelijkste in een keukenmachine, maar met de hand kan ook.

Stop de rode kool in een kom. Voeg de worteljulienne en de rozijnen toe.

Snij de appel in dunne reepjes en voeg deze bij de coleslaw.

Voeg nu de mayonaise, de kwark en het sap van een halve citroen toe. Meng het goed door elkaar.

Breng de coleslaw op smaak met peper en zout.

Garneer met een handje pecannoten.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan