
Rode koolsalade
Rode koolsalade is altijd goed. Wij maakten er een rode coleslaw variant van. Dit snelle salade recept is lekker als bijgerecht bij je avondeten, als eenvoudige lunch, op je broodje hamburger of als salade bij een BBQ. Deze keer maken we hem met rode kool. Yes dat ken je ook heel goed rauw eten. Verder gaat er een simpele dressing in van mayonaise en kwark, een beetje appel en rozijnen en klaar ben je. Heb je liever de traditionele versie, dan moet je deze koolsalade even proberen. Ben benieuwd welke variant jij het lekkerste vindt.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 250 gr rode kool
- 150 gr wortel julienne
- 1 frisse appel (bijv. Braeburn)
- 40 gr rozijnen
- Sap van een halve citroen
- 1,5 el mayonaise
- 1,5 el kwark
- 30 gr pecannoten
- Peper en zout
Zo maak je het
Was de rode kool en verwijder de buitenste harde bladeren. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes. Dit gaat het makkelijkste in een keukenmachine, maar met de hand kan ook. Doe de rode kool in een kom.
Voeg de worteljulienne en de rozijnen toe. Snij de appel in dunne reepjes en voeg deze bij de coleslaw.
Voeg nu de mayonaise, de kwark en het sap van een halve citroen toe. Meng het goed door elkaar.Breng de coleslaw op smaak met peper en zout.
Garneer de rode kool salade met een handje pecannoten.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan