Paddenstoelen recepten
Paddenstoelen kunnen veel hebben. Zo komen ze heel goed tot hun recht als ze gebakken worden, gewokt mogen ze er ook zijn en dat ze een team met de grillpan zijn, bewijst dit paddenstoelenrisotto recept. Eén waarbij het niet uitmaakt op welke dag je het eet, maar het altijd als weekend aanvoelt. Daar hebben deze paddenstoelen pasta, romige paddenstoelensoep en paddenstoelen ragout trouwens ook een handje van. Kortom: paddenstoelen zijn een aangename aanwinst in een reeks recepten.
Paddenstoelen soorten
Bedankje voor Moeder Aarde is gepast, want wat heeft ze toch haar best op de paddenstoelen mix gedaan. Werkelijk in alle gedaantes zijn ze er. De één nog extravaganter dan de ander. Daarover gesproken. Neem de reuze portobello of XXL-kastanjechampignon, luistert naar allebei. Hint: probeer eens deze gevulde portobello. Wil je een net iets andere structuur en aardse smaak? Dan is daar de oesterzwam. En laten we bij het bespreken van de melange aan paddenstoelen de shiitake niet vergeten. In Japanse contreien weten ze er al tijden raad mee. Hah, en wij ook. Laat dit miso-soep met shiitake recept zien.
Een keuken waar veel met paddenstoelen wordt gekookt, is die van onze Verre Oostenburen. Scrol voor inspiratie eens door de pagina’s met Aziatische recepten heen.