
Gyoza met kip
Een speciaal recept vandaag, van ons, voor jou: kip gyoza! Deze kleine Japanse dumplings vullen we met kipgehakt, maar je kunt ook varkensgehakt gebruiken, of fijngehakte tofu voor een vega twist. Daarnaast heb je gyoza velletjes nodig, die je kunt vinden in de toko of beter gesorteerde supermarkt. Toegegeven: het vouwen van de gyoza vergt wat tijd en geduld, maar het is de moeite waard. Het is bijna een meditatief klusje!
Gyoza vellen
Voor dit recept heb je gyoza vellen nodig. Je kunt ook dumpling vellen gebruiken, dat is hetzelfde. Gyoza vellen kun je vinden bij de toko, maar de grotere supermarkten verkopen ze ook. Je vindt ze in het vriesvak. Deze gyoza vellen kun je zowel bakken als frituren.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 16 gyoza
- 16 gyoza vellen (dumpling vellen)
- rijstmeel of bloem
- 300 gr kipgehakt
- 50 gr shiitake
- 3 + 1 bosuien
- 1 cm gember
- 2 el misopasta
- 2 el sojasaus
- 8 el sweet chilisaus
- 1 el sesamzaadjes
- zonnebloemolie
Zo maak je het
Ontdooi de dumpling/gyoza vellen onder een schone, vochtige theedoek zodat ze niet uitdrogen tijdens het ontdooien. Bestrooi een paar grote borden met rijstmeel (of bloem) zodat je de gevouwen gyoza er later op kunt leggen zonder dat ze vastplakken.
Maak de vulling. Snijd de shiitake in dunne reepjes en 3 van de 4 bosuien in dunne ringetjes. Roer de miso en sojasaus door het gehakt. Schep de shiitake en bosui erdoor. Rasp de gember erboven. Kneed het gehakt goed door tot het goed aan elkaar blijft plakken.
Maak nu de gyoza. Leg op elk velletje 1,5 theelepel van de gehaktvulling. Maak de randjes vochtig met wat water. Vouw het deeg tot een halve cirkel. Druk de randjes goed aan en druk de lucht er uit. Vouw de bovenkant van het deeg in plooitjes. Leg de op de borden. Maak zo alle 16 gyoza.
Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Leg per keer 8 gyoza in een enkele laag in de hete olie en bak ze in 1-2 minuten aan één kant goudbruin. Blus af met ca. 200 ml water en leg een deksel op de pan. Draai het vuur laag en stoom de gyoza in 5 minuten gaar. Haal ze uit de pan en leg ze op een mooie schaal. Maak de pan schoon en verhit opnieuw 2 eetlepels olie. Herhaal de stappen zoals hierboven beschreven.
Hak de laatste bosui fijn en strooi samen met de sesamzaadjes over de gyoza. Serveer met sweet chilisaus.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan