Raclette kaasbrood

Raclette kaasbrood met pesto-olie

Dit raclette kaasbrood met pesto-olie is het ultieme weekendbroodje (of katervoer…). Stel je voor: een knapperig stokbrood gevuld met smeltende raclette kaas, sappige kippendijfilet, uien, paddenstoelen en romige ricotta. Hier ben je wel eventje voldaan van! Je kunt hier trouwens uitstekend wat ouder stokbrood voor gebruiken, dat je bijvoorbeeld over hebt van een feestje of gourmet-avond.

De ultieme smeltende kaas

De ster van dit broodje is Emmi Raclette. Dit is een Zwitserse kaas die zijn oorsprong vindt in de Alpen, en bekend staat om zijn romige textuur en milde, nootachtige smaak. Wat deze kaas zo bijzonder maakt, is hoe goed -ie smelt. Lekker als je ouderwets gaat racletten, maar zeker ook op zo’n broodje als deze. Voor dit gerecht laten we plakken Emmi Raclette smelten over de vulling in de oven, waardoor een onweerstaanbare goudbruine laag kaas ontstaat. Als finishing touch, besprenkelen we het broodje met een zelfgemaakte pesto-olie, die dit raclette kaasbrood helemaal afmaakt.

Raclette kaasbrood
Raclette kaasbrood
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 1 stokbrood
  • 150 gr kippendijfilets
  • 100 gr paddenstoelen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2-3 takjes tijm
  • 125 gr ricotta
  • 40 gr geraspte kaas
  • 4 plakjes Emmi Raclette
  • 1 el pesto
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch) of 200 graden (hetelucht).

  2. Snijd de bovenkant van het stokbrood en pluk het broodkruim eruit. Houd een randje van 0,5 cm broodkruim langs de korst over. Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Maak de paddenstoelen schoon en snijd eventueel grotere paddenstoelen in kleinere stukjes.

    Tip: Het broodkruim gebruiken we in dit recept verder niet, je kunt het fijnhakken, in een koekenpan met wat olie knapperig bakken en vervolgens over soep, salade of pasta strooien

  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur, voeg de paddenstoelen en blaadjes tijm toe en bak in ongeveer 2 tot 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan. Snijd de kip in stukjes, bestrooi met peper en zout en laat in ongeveer 6 minuten bruin bakken. Is de pan te droog? Voeg dan nog wat olijfolie toe.

  4. Meng in een kom de ricotta en geraspte kaas door elkaar, voeg de ui, knoflook en paddenstoelen toe, breng royaal op smaak met peper en zout en vul de holte van het stokbrood ermee. Verdeel de stukjes kip er over en leg de plakken Emmi Raclette er op. Leg het stokbrood op een met bakpapier beklede bakplaat en laat de kaas in 5-7 minuten smelten.

  5. Meng in een kommetje de pesto en 2 eetlepels olijfolie tot een dunne pesto-olie. Zig-zag de olie over het nog warme raclette kaasbrood.

Raclette kaasbrood
Raclette kaasbrood

Dit bericht is in samenwerking met Emmi, lees hier onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.