Paddenstoelen risotto
Deze paddenstoelen risotto is een echte klassieker. Iedereen die regelmatig risotto eet, heeft deze variatie met champignons en oesterzwammen vast wel eens gegeten. Het is een lekker vegetarisch risotto recept. We gebruiken een hele lekkere paddenstoelen bouillon, maar je zou ook voor groentebouillon kunnen gaan. Wil je deze risotto liever in de oven maken? Probeer dit recept dan eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gr risotto rijst
- 1.5 dl witte wijn
- 1 ltr (kippen)bouillon
- 25 gr roomboter
- 30 gr Parmezaan
- 500 gr paddenstoelen
- 2 takjes tijm
- peper en zout
- olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak 1 teentje knoflook fijn. Fruit dit op een laag vuur aan in een beetje olijfolie.
Zet het vuur iets hoger en voeg de risottorijst toe. Roer het geheel 2 minuten door totdat de korrels glazig zien. Blus het af met de witte wijn en blijf roeren totdat al het vocht opgenomen is.
Voeg beetje bij de beetje de warme bouillon toe. Schep steeds een soeplepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot al het vocht verdwenen is. Herhaal deze stap, totdat alle bouillon opgenomen is.
Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze in stukken en bak ze samen met wat gehakte knoflook in een aparte pan aan in een klontje roomboter. Breng de paddenstoelen op smaak met de gehakte tijm en peper en zout.
Voeg de geraspte Parmezaan en de roomboter toe aan de risotto. Roer nog even om en breng de risotto op smaak met peper en zout.
De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuïg is. De risotto moet vloeibaar zijn en “lopen” op de lepel.
Serveer de risotto met de gebakken paddenstoelen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in