risotto met champignons

Paddenstoelen risotto

Deze paddenstoelen risotto is een echte klassieker. Iedereen die regelmatig risotto eet, heeft deze variatie met champignons en oesterzwammen vast wel eens gegeten. Het is een lekker vegetarisch risotto recept. We gebruiken een hele lekkere paddenstoelen bouillon, maar je zou ook voor groentebouillon kunnen gaan. Wil je deze risotto liever in de oven maken? Probeer dit recept dan eens.

paddenstoelen risotto
ingredient paddenstoelen

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr risotto rijst
  • 1.5 dl witte wijn
  • 1 ltr (kippen)bouillon
  • 25 gr roomboter
  • 30 gr Parmezaan
  • 500 gr paddenstoelen
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout
  • olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak 1 teentje knoflook fijn. Fruit dit op een laag vuur aan in een beetje olijfolie.

  2. Zet het vuur iets hoger en voeg de risottorijst toe. Roer het geheel 2 minuten door totdat de korrels glazig zien. Blus het af met de witte wijn en blijf roeren totdat al het vocht opgenomen is.

  3. Voeg beetje bij de beetje de warme bouillon toe. Schep steeds een soeplepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot al het vocht verdwenen is. Herhaal deze stap, totdat alle bouillon opgenomen is.

  4. Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze in stukken en bak ze samen met wat gehakte knoflook in een aparte pan aan in een klontje roomboter. Breng de paddenstoelen op smaak met de gehakte tijm en peper en zout.

  5. Voeg de geraspte Parmezaan en de roomboter toe aan de risotto. Roer nog even om en breng de risotto op smaak met peper en zout.

  6. De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuïg is. De risotto moet vloeibaar zijn en “lopen” op de lepel.

  7. Serveer de risotto met de gebakken paddenstoelen.

risotto met champignons

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (37 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in