Menu
3x-risotto-1-15.jpg

Paddenstoelen risotto

Deze paddenstoelen risotto is een echte klassieker. Iedereen die regelmatig risotto eet, heeft deze variatie met champignons en oesterzwammen vast wel eens gegeten. Het is een lekker vegetarisch risotto recept. We gebruiken een hele lekkere paddenstoelen bouillon, maar je zou ook voor groentebouillon kunnen gaan. Wil je deze risotto liever in de oven maken? Probeer dit recept dan eens.

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
1,5 liter hete paddestoelenbouillon
1 kleine ui, gepeld en fijngehakt
400 g risottorijst
1,5 dl witte wijn
300 gr wilde paddenstoelen (shiitakes, cantharellen, kastanjechampignons of oesterzwammen)
Handje peterselie
Sap van een 1/2 citroen
25 g boter
50 gr geraspte Parmezaan
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Fruit de ui in wat olijfolie en laat deze gedurende 8 minuten zacht worden, maar niet kleuren.

Maak in de tussentijd de paddestoelen schoon en snij deze in reepjes.

Verhit een grillpan en grill de paddestoelen aan weerszijden tot ze zacht zijn. Zodra de paddestoelen zacht zijn, besprenkel je ze met het citroensap en de peterselie.

Voeg de rijst bij de ui en bak deze kort mee totdat hij glazig ziet. Blus de rijst af met de witte wijn.

Voeg een eetlepel bouillon toe en roer het geheel door elkaar. Deze stap herhaal je gedurende 20-25 minuten totdat alle bouillon opgenomen is. Blijf in de tussentijd steeds roeren, terwijl je lepel voor lepel de bouillon toevoegt.

Voeg op het laatst een deel van de geraspte kaas toe en de boter.

Meng het geheel door elkaar en breng de paddenstoelen risotto op smaak met peper en zout.

Serveer de risotto met de gegrilde paddestoelen en wat extra geraspte kaas.

Bron: Jamie Oliver

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan