Gochujang noodles
Gochujang, een Koreaanse gefermenteerde chilipasta, staat bekend om zijn diepe smaak die zowel pittig als een tikkie zoet is. Het is een essentieel ingrediënt in de Koreaanse keuken én in deze Gochujang noodles. Dit gerecht bestaat uit noedels met verschillende soorten groenten (shiitake, paksoi en ui) en rul gebakken gehakt, plus een saus van gochujang, sojasaus, sesamolie, honing, limoensap en pindakaas. Alles wordt éxtra lekker door de topping van pinda’s en koriander.
Tip: voor dit recept kun je variëren met de soorten noedels die je gebruikt; dunne eiermie voor een lichtere textuur of dikkere udon-noodles voor een meer vullende maaltijd.
Onweerstaanbare smaakmakers
Net als gochujang is KIKKOMAN sojasaus een vaste vriend in onze keuken. Deze sojasaus, bekend om zijn veelzijdigheid en rijke smaak, is de perfecte aanvulling op de pittige rode peperpasta in dit gerecht. Samen vormen ze een krachtige basis die deze noedels onweerstaanbaar maakt.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr gemengd gehakt
- 300 gr noedels
- 250 gr shiitake
- 1 paksoi
- 4 bosuitjes
- 1 ui (grote)
- 4 teentjes knoflook
- 1 bosje koriander
- 1 el limoen, sap
- 4 el pindakaas
- 4 el KIKKOMAN sojasaus
- 3 el gochujang
- 3 tl sesamolie
- 5 el honing
- 50 gr gezouten pinda's
- olie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en knoflook. Hak beiden fijn. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Hak de paksoi in stukken en de shiitake in plakjes.
Bak het gehakt in een diepe droge koekenpan tot het knapperig en bruin is. Voeg 3 eetlepels honing toe en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehakt uit de pan op een bord.
Meng in een kom de gochujang, sojasaus, sesamolie, 2 eetlepels honing, limoensap en pindakaas tot een gladde saus.
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de ui, knoflook en bosui 2-3 minuten op laag vuur. Zet het vuur hoger en voeg shiitake en paksoi toe en bak kort mee. Schep de gochujang-pindasaus, 200 ml water en gekookte noedels door de groenten en schep 1-2 minuten om.
Verdeel de noedels over de borden en bestrooi met het knapperige gehakt. Bestrooi met fijngehakte pinda’s en koriander.
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in