oesterzwam uit de airfryer

Vega shoarma van oesterzwammen

Dit recept is zo’n lekkere verrassing: vega shoarma van oesterzwammen. Super smaakvol, helemaal vega en je mist het vlees echt niet. De oesterzwammen krijgen in de Airfryer een heerlijk krokant randje en de shoarmakruiden doen de rest. Samen met de frisse salade van komkommer en tomaat en een romige knoflooksaus wordt dit een top maaltje. Wij vinden het vooral ideaal voor een doordeweekse dag, want je hebt dit in no-time op tafel. En hoe fijn is het dat je er niet eens een pan voor nodig hebt?!

Tip van Pauline

Geen Airfryer in huis? Je kunt de oesterzwammen ook gewoon in een koekenpan bakken.

Veelgestelde vragen over vega shoarma

ingredient paddenstoelen
Vega shoarma van oesterzwammen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 st. pitabroodjes
  • 600 gr oesterzwammen
  • 350 gr cherrytomaten
  • 0,5 komkommer
  • 0,5 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Kneepje citroensap
  • 5 gr verse dille
  • 1-2 el shoarmakruiden
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Knoflooksaus

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Doe in een kom. Voeg 1 el olijfolie, 1 of 2 el shoarmakruiden, zout naar wens en 1 fijngehakt teentje knoflook toe. Roer om en laat even marineren (bij voorkeur een half uur).

  2. Gaar de gemarineerde oesterzwammen in 8-10 minuten krokant op 180 graden in de Airfryer. Meng tussentijds even om.

  3. Maak ondertussen de salade. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de komkommer in blokjes en de rode ui in halve ringen. Doe in een kom. Voeg 1 el olie, een kneepje citroensap en peper en zout toe. Hak de dille fijn. Voeg de helft bij de tomatensalade.

  4. Maak een knoflooksaus van de yoghurt, mayonaise, een gehakt teentje knoflook en de resterende dille. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Verwarm de pitabroodjes kort onder de grill.

  6. Verdeel de oesterzwam shoarma over een kom. Voeg de tomatensalade, knoflooksaus en een pitabroodje toe.

Variatietips

  • Geen Airfryer in huis? Je kunt de oesterzwammen ook gewoon in een koekenpan bakken.
  • Voor een extra frisse bite kun je wat ingelegde rode ui of augurk toevoegen.
  • Zin in een pittige variant? Voeg wat sambal of chilivlokken toe aan de oesterzwammen.
  • Vervang de pitabroodjes eens door Turkse broodjes of wraps.

Bewaartip

De vega shoarma kun je prima voorbereiden. Bewaar het in een afgesloten bakje in de koelkast, dan blijft het 2 dagen goed. Warm ze kort op in de pan of oven voordat je ze serveert. De salade en saus maak je het liefst vers, dan zijn ze het lekkerst.

oesterzwam uit de airfryer
Vegetarische shoarma

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in