portobello met spinazie

Gevulde portobello met spinazie

Vlak nadat ik dit recept voor een gevulde portobello met spinazie bedacht kwam ik er achter dat Pauline me al al voor was geweest. Ze had exact dezelfde ingrediënten gebruikt. En het recept stond allang op het blog. Kortom ik moest mijn plannetje voor de gevulde portobello’s een beetje aanpassen. Je kunt die portobello met van alles en nog wat vullen, maar dit is een one pot recept. Of in dit geval een one tray recept. Alles in een braadslede de oven in en klaar, geen extra pannen nodig.

Dat is altijd een extra uitdaging voor mij. Ik ben gek op nog wat extra ingrediënten in de pan bakken zodat het nog lekkerder wordt en dan overheen strooien. Maar in dit geval moet alles goed kunnen garen in de oven. Uiteindelijk bedacht ik deze combinatie: portobello met spinazie, artisjokken en zongedroogde tomaat! Dat kan natuurlijk niet verkeerd! Lekker met een topping van vers verkruimelde feta, amandelen en verse basilicum blaadjes! En een drizzle lekkere olijfolie! Combineer deze gevulde portobello met een snelle couscous (bijvoorbeeld met verse kruiden: munt, koriander en peterselie en gebakken fijngehakte ui en knoflook).

gevulde portobello met spinazie

gevulde portobello met spinazie

Ingrediënten (voor 4 personen)
8 portobello’s
200 gr (baby)spinazie
1 pot gemarineerde artisjokken
8 zongedroogde tomaatjes
4 takjes verse basilicum
2 tl gedroogde oregano
90 gr feta
90 gr amandelen (geroosterde)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) en 180 graden (hetelucht).

Verwijder de steeltjes uit de portobello’s en bewaar eventueel in de koelkast voor wanneer je later deze week pasta maakt. Vet een braadslede of bakplaat in met olijfolie. Zet de portobello’s in een braadslede. Vul de portobello’s met spinazie, artisjokken en zongedroogde tomaten en bestrooi ze met de gedroogde oregano.

Zet de braadslede 25-30 minuten in de oven.

Breng de gevulde portobello op smaak met zout en peper. Hak de amandelen grof. Garneer met blaadjes verse basilicum en grof gehakte amandelen. Verbrokkel de feta over de portobello’s. Lekker met een snelle couscous.

gevulde portobello met spinazie

gevulde portobello met spinazie

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in