Pasta met ricotta

Pasta met ricotta

Zin in pasta met ricotta? Dan is dit recept helemaal je ding. De ricottasaus maak je heel simpel door Parmezaanse kaas toe te voegen. Daar krijgt het extra veel smaak van. Wanneer je de saus met nog wat kookvocht door de pasta mengt warmt het automatisch op en mengt het zich perfect door de pasta. Extra lekker met paddenstoelen en Italiaanse ham. Probeer ook eens een van onze andere pasta recepten!

Pasta met ricotta
Pasta met ricotta

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr pasta
  • 350 gr paddestoelenmix
  • 1 ui
  • 150 gr Italiaanse ham (plakjes)
  • 150 gr ricotta
  • 70 gr Parmezaanse kaas (en extra om te garneren )
  • 4 takjes basilicum (verse)
  • 4 takjes tijm (verse)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Snipper de ui en bak in een koekenpan met wat olijfolie voor 3 minuten op laag vuur.  Maak de paddestoelen schoon en snijd grotere paddestoelen in stukken. Bak ze samen met de uien mee  totdat ze mooi bruin zijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm en meng dit door de paddestoelen. 

  3. Roer in een kommetje de ricotta met de Parmezaanse kaas. Breng dit op smaak met peper en zout en roer door de paddestoelen. Snijd de ham in reepjes en meng door de saus. 

  4. Giet de pasta af, maar bewaar een paar eetlepels kookvocht. Roer de pasta met het kookvocht door de saus, verdeel over de borden en garneer de pasta met ricotta met verse blaadjes basilicum en wat extra Parmezaanse kaas. 

     

Pasta met ricotta
Pasta met ricotta

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Paddenstoelen Italiaanse recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (6 stemmen)

20 maart 2019


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in