Pasta met ricotta
Zin in pasta met ricotta? Dan is dit recept helemaal je ding. De ricottasaus maak je heel simpel door Parmezaanse kaas toe te voegen. Daar krijgt het extra veel smaak van. Wanneer je de saus met nog wat kookvocht door de pasta mengt warmt het automatisch op en mengt het zich perfect door de pasta. Extra lekker met paddenstoelen en Italiaanse ham. Probeer ook eens een van onze andere pasta recepten!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr pasta
- 350 gr paddestoelenmix
- 1 ui
- 150 gr Italiaanse ham (plakjes)
- 150 gr ricotta
- 70 gr Parmezaanse kaas (en extra om te garneren )
- 4 takjes basilicum (verse)
- 4 takjes tijm (verse)
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui en bak in een koekenpan met wat olijfolie voor 3 minuten op laag vuur. Maak de paddestoelen schoon en snijd grotere paddestoelen in stukken. Bak ze samen met de uien mee totdat ze mooi bruin zijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm en meng dit door de paddestoelen.
Roer in een kommetje de ricotta met de Parmezaanse kaas. Breng dit op smaak met peper en zout en roer door de paddestoelen. Snijd de ham in reepjes en meng door de saus.
Giet de pasta af, maar bewaar een paar eetlepels kookvocht. Roer de pasta met het kookvocht door de saus, verdeel over de borden en garneer de pasta met ricotta met verse blaadjes basilicum en wat extra Parmezaanse kaas.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in