
Pasta met ricotta
Zin in pasta met ricotta? Dan is dit recept helemaal je ding. De ricottasaus maak je heel simpel door Parmezaanse kaas toe te voegen. Daar krijgt het extra veel smaak van. Wanneer je de saus met nog wat kookvocht door de pasta mengt warmt het automatisch op en mengt het zich perfect door de pasta. Extra lekker met paddenstoelen en Italiaanse ham. Probeer ook eens een van onze andere pasta recepten!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr pasta
- 350 gr paddestoelenmix
- 1 ui
- 150 gr Italiaanse ham (plakjes)
- 150 gr ricotta
- 70 gr Parmezaanse kaas (en extra om te garneren )
- 4 takjes basilicum (verse)
- 4 takjes tijm (verse)
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui en bak in een koekenpan met wat olijfolie voor 3 minuten op laag vuur. Maak de paddestoelen schoon en snijd grotere paddestoelen in stukken. Bak ze samen met de uien mee totdat ze mooi bruin zijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm en meng dit door de paddestoelen.
Roer in een kommetje de ricotta met de Parmezaanse kaas. Breng dit op smaak met peper en zout en roer door de paddestoelen. Snijd de ham in reepjes en meng door de saus.
Giet de pasta af, maar bewaar een paar eetlepels kookvocht. Roer de pasta met het kookvocht door de saus, verdeel over de borden en garneer de pasta met ricotta met verse blaadjes basilicum en wat extra Parmezaanse kaas.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan