Bruschetta met champignons

Bruschetta met champignons

Kaasliefhebbers opgelet! Vandaag maken we een goddelijke bruschetta met champignons, paddenstoelen en kaas. Het ultieme herfstbroodje!

Geroosterd notenbrood vormt de basis voor de romige ricotta. Hier bovenop ligt een mix van gebakken paddestoelen en champignons, die in boter en olijfolie goudbruin zijn gebakken. De smaak van de champignons wordt versterkt door de knapperige salieblaadjes, die in dezelfde pan zijn gebakken.

Tip: dit recept maakt 4 bruschetta's, wil je er meer per persoon serveren? Verdubbel dan gerust het recept.

Pauline

Bruschetta met champignons
Bruschetta met paddenstoelen
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 plakken notenbrood
  • 200 gr champignons
  • 150 gr gemengde paddenstoelen
  • 2 takjes salie
  • 1 citroen
  • 70 gr kaas (bv. Tête de Moine AOP kaas of Gruyère)
  • 250 gr ricotta
  • 90 ml slagroom
  • 30 gr roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd het notenbrood in 4 mooie dikke plakken. Toast ze in een droge koekenpan of in een broodrooster tot het brood goudbruin kleurt.

  2. Rasp de kaas. Roer de ricotta los met de slagroom, schep de geraspte kaas en citroenrasp er door. Breng verder op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.

  3. Verhit een klontje boter en wat olijfolie in een koekenpan, wacht tot de boter is uitgebruist. Haal de salieblaadjes van de takjes en bak ze rondom bruin, dit gaat heel snel. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

  4. Maak de paddenstoelen en champignons schoon, snijd grote paddenstoelen en champignons in stukken of plakjes. Verhit een klontje boter in een koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak de paddenstoelen en champignons bruin. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Besmeer de notentoast met de ricotta, verdeel de paddestoelen er over. Versier met de gebakken salieblaadjes. Rasp er nog wat extra kaas over als je wil.

Bruschetta met champignons
Bruschetta maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.