5 x gevulde portobello
Portobello’s, die imposante reuzen onder de paddenstoelen, zijn perfect om te vullen en lekker in de oven te bakken. Hun rijke, vlezige smaak en stevige textuur lenen zich namelijk uitstekend voor allerhande vullingen: van vlees tot vegetarisch. Wij leren je hoe je deze prachtige paddenstoel kunt omtoveren tot een heerlijke, gevulde portobello.
1. Portobello met gehakt
Voor deze gevulde portobello uit de oven met gehakt maakten wij de vulling met worstvlees. Het vlees is dan al gekruid en geeft op een snelle manier smaak aan de vulling. Je kunt hiervoor zelf je favoriete verse worstjes gebruiken. Wanneer je het gehakt hebt gebakken, vul je de portobello’s er mee, legt de tomaatjes er naast en legt in een andere ovenschaal de plakjes pancetta. De oven doet de rest van het werk! Je serveert de gevulde portobello met gehakt met de in de oven gebakken tomaatjes en verkruimelde stukjes pancetta.
2. Portobello met geitenkaas en walnoten
Dit recept voor portobello met geitenkaas en walnoten is lekker, vegetarisch en gezond. We maken het nu in de oven, maar in de zomer maak je dit ook makkelijk op de barbecue! We serveren er gebakken roseval aardappeltjes en courgette bij.
3. Gevulde portobello met spinazie
Je kunt die portobello met van alles en nog wat vullen. En het is een lekker one tray recept: alles in een braadslede de oven in en klaar, geen extra pannen nodig! Dit keer gingen we voor een vulling van spinazie, artisjokken en zongedroogde tomaat. Lekker met een topping van vers verkruimelde feta, amandelen en verse basilicum blaadjes! En een drizzle lekkere olijfolie. Serveer deze gevulde portobello met een snelle couscous (bijvoorbeeld met verse kruiden: munt, koriander en peterselie en gebakken fijngehakte ui en knoflook).
4. Portobello met geitenkaas
Deze keer vullen we ze met spinazie en geitenkaas. De geitenkaas maakt het heerlijk smeuïg. Zelf eten we gevulde portobello’s vaak als voorgerecht. Maar je zou het ook als hoofdgerecht kunnen eten. Met daarnaast wat geroosterde zoete aardappel en een stukjes vlees of vis.
5. Gevulde portobello met romige paddestoelenrisotto
Helemaal vegetarisch, deze gevulde portobello’s met risotto. En je mist het vlees helemaal niet. Dat komt door de lekkere hartige smaken van de paddestoelen, kaas en ovengeroosterde tomaatjes. Tijdens het maken van de risotto zet je de tomaatjes alvast in de oven. Heel lekker worden ze daarvan, de smaak wordt intenser. Nadat je de risotto hebt gemaakt, vul je de portobello’s. Die zet je dan nog even in de oven, zodat de portobello warm kan worden. Daarna garneer je de gevulde portobello’s met de tomaatjes en als je wil met wat Parmezaanse kaas.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in