portobello met spinazie

5 x gevulde portobello

Portobello’s, die imposante reuzen onder de paddenstoelen, zijn perfect om te vullen en lekker in de oven te bakken. Hun rijke, vlezige smaak en stevige textuur lenen zich namelijk uitstekend voor allerhande vullingen: van vlees tot vegetarisch. Wij leren je hoe je deze prachtige paddenstoel kunt omtoveren tot een heerlijke, gevulde portobello.

gevulde portobello's
gevulde portobello

1. Portobello met gehakt

Voor deze gevulde portobello uit de oven met gehakt maakten wij de vulling met worstvlees. Het vlees is dan al gekruid en geeft op een snelle manier smaak aan de vulling. Je kunt hiervoor zelf je favoriete verse worstjes gebruiken. Wanneer je het gehakt hebt gebakken, vul je de portobello’s er mee, legt de tomaatjes er naast en legt in een andere ovenschaal de plakjes pancetta. De oven doet de rest van het werk! Je serveert de gevulde portobello met gehakt met de in de oven gebakken tomaatjes en verkruimelde stukjes pancetta.

Portobello uit de oven

2. Portobello met geitenkaas en walnoten

Dit recept voor portobello met geitenkaas en walnoten is lekker, vegetarisch en gezond. We maken het nu in de oven, maar in de zomer maak je dit ook makkelijk op de barbecue! We serveren er gebakken roseval aardappeltjes en courgette bij.

gevulde portobello

3. Gevulde portobello met spinazie

Je kunt die portobello met van alles en nog wat vullen. En het is een lekker one tray recept: alles in een braadslede de oven in en klaar, geen extra pannen nodig! Dit keer gingen we voor een vulling van spinazie, artisjokken en zongedroogde tomaat. Lekker met een topping van vers verkruimelde feta, amandelen en verse basilicum blaadjes! En een drizzle lekkere olijfolie. Serveer deze gevulde portobello met een snelle couscous (bijvoorbeeld met verse kruiden: munt, koriander en peterselie en gebakken fijngehakte ui en knoflook).

portobello met spinazie

4. Portobello met geitenkaas

Deze keer vullen we ze met spinazie en geitenkaas. De geitenkaas maakt het heerlijk smeuïg. Zelf eten we gevulde portobello’s vaak als voorgerecht. Maar je zou het ook als hoofdgerecht kunnen eten. Met daarnaast wat geroosterde zoete aardappel en een stukjes vlees of vis.

portobello uit de oven

5. Gevulde portobello met romige paddestoelenrisotto

Helemaal vegetarisch, deze gevulde portobello’s met risotto. En je mist het vlees helemaal niet. Dat komt door de lekkere hartige smaken van de paddestoelen, kaas en ovengeroosterde tomaatjes. Tijdens het maken van de risotto zet je de tomaatjes alvast in de oven. Heel lekker worden ze daarvan, de smaak wordt intenser. Nadat je de risotto hebt gemaakt, vul je de portobello’s. Die zet je dan nog even in de oven, zodat de portobello warm kan worden. Daarna garneer je de gevulde portobello’s met de tomaatjes en als je wil met wat Parmezaanse kaas.

gevulde portobello's

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Ze is dan ook altijd op zoek naar een goed verhaal; of dat nu een lekker recept, een nieuwe culinaire hotspot of een fijne kooktip is. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in