Miso soep

Miso soep met shiitake

Wanneer je zin hebt in een lekkere en simpele Aziatische soep maak je in een handomdraai (in 15 minuten) deze miso soep. Miso soep is een Japanse soep en wordt gemaakt van dashi en misopasta. Dashi is een bouillon gemaakt van zeewier. Tot nu toe klinkt dat misschien nog niet zo simpel. Maar je koopt die dashi en miso als 1 product kant en klaar (is dus niet hetzelfde als een losse dashi bouillon en een losse misopasta) bij de supermarkt. Je kunt het vinden bij de Aziatische producten. Het is heel lekker en wanneer je het voor het eerst maakt een leuke manier om eens kennis te maken met miso soep.

Dashi bouillon

Wanneer je eens een echte dashi bouillon wilt proberen dan kun je die vinden in een toko. Je roert dan wanneer je de dashibouillon aan de kook brengt de misopasta er door tot alles mooi gemengd is. Wij maakten deze misosoep met hele shiitake, stukjes tofu en verse bladspinazie. Die we in de soep kookten (lekker makkelijk, dan heb je maar 1 pan nodig). Ook lekker is het om net als in dit recept er wat noedels bij te koken zodat je een volledig voedzame maaltijd hebt. Tot zover is de soep helemaal vegan. Voor de vegetarische variant is het lekker om een eitje half zacht (of hard als je dat lekkerder vindt) te koken en de helften in de soep te leggen.

Aziatische ingrediënten
Miso soep
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 72 gr miso soep poeder
  • 4 bosuien
  • 200 gr shiitake
  • 375 gr tofu
  • 400 gr spinazie
  • 300 gr noedels
  • 4 eieren (middelgroot )
  • 2 el sesamzaad

Zo maak je het

  1. Snijd  de tofu in blokjes en de shiitakes in plakjes. Hak de bosui in dunne ringetjes.

  2. Doe 650 ml water in een pan. Voeg de miso soep poeder toe en laat al roerende oplossen. Roer de spinazie en shiitake door de bouillon. Voeg de noedels toe en laat 4-5 minuten zachtjes koken.

  3. Kook in een andere pan 4 eieren. Breng water aan de kook en doe de eieren in de pan – kook de eieren 5 minuten voor half zachte eitjes en 7 minuten voor harde eitjes. Haal uit de pan en pel ze. Halveer de eieren.

  4. Verdeel de bouillon en noedels over de kommen. Leg in elke kom wat tofublokjes en twee eihelften. Garneer de miso soep met de bosuiringetjes en sesamzaadjes.

ingredient tofu
Miso soep

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (195 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Camping Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Noedels Spinazie Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in