
Miso soep met shiitake
Wanneer je zin hebt in een lekkere en simpele Aziatische soep maak je in een handomdraai (in 15 minuten) deze miso soep. Miso soep is een Japanse soep en wordt gemaakt van dashi en misopasta. Dashi is een bouillon gemaakt van zeewier. Tot nu toe klinkt dat misschien nog niet zo simpel. Maar je koopt die dashi en miso als 1 product kant en klaar (is dus niet hetzelfde als een losse dashi bouillon en een losse misopasta) bij de supermarkt. Je kunt het vinden bij de Aziatische producten. Het is heel lekker en wanneer je het voor het eerst maakt een leuke manier om eens kennis te maken met miso soep.
Dashi bouillon
Wanneer je eens een echte dashi bouillon wilt proberen dan kun je die vinden in een toko. Je roert dan wanneer je de dashibouillon aan de kook brengt de misopasta er door tot alles mooi gemengd is. Wij maakten deze misosoep met hele shiitake, stukjes tofu en verse bladspinazie. Die we in de soep kookten (lekker makkelijk, dan heb je maar 1 pan nodig). Ook lekker is het om net als in dit recept er wat noedels bij te koken zodat je een volledig voedzame maaltijd hebt. Tot zover is de soep helemaal vegan. Voor de vegetarische variant is het lekker om een eitje half zacht (of hard als je dat lekkerder vindt) te koken en de helften in de soep te leggen.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 72 gr miso soep poeder
- 4 bosuien
- 200 gr shiitake
- 375 gr tofu
- 400 gr spinazie
- 300 gr noedels
- 4 eieren (middelgroot )
- 2 el sesamzaad
Zo maak je het
Snijd de tofu in blokjes en de shiitakes in plakjes. Hak de bosui in dunne ringetjes.
Doe 650 ml water in een pan. Voeg de miso soep poeder toe en laat al roerende oplossen. Roer de spinazie en shiitake door de bouillon. Voeg de noedels toe en laat 4-5 minuten zachtjes koken.
Kook in een andere pan 4 eieren. Breng water aan de kook en doe de eieren in de pan – kook de eieren 5 minuten voor half zachte eitjes en 7 minuten voor harde eitjes. Haal uit de pan en pel ze. Halveer de eieren.
Verdeel de bouillon en noedels over de kommen. Leg in elke kom wat tofublokjes en twee eihelften. Garneer de miso soep met de bosuiringetjes en sesamzaadjes.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan