Recepten met tomaat

Knalrode tomaten. Knap om te zien en vooral een hele fraaie om mee te koken. Volzoet van smaak en makkelijk met veel ingrediënten te mixen. Vandaar ook dat er zo’n rijke verzameling aan tomaat recepten is die we graag met je delen. Het zal je niet verbazen dat een traditionele tomaten-crèmesoep voorbijkomt net als gehaktballetjes in tomatensaus en tomatenrisotto. Scrol de pagina’s door en kies wat oude vertrouwde en nieuwe creaties uit. Veel vitamines verzekerd met deze serie recepten met tomaat.

Tomatenchutney Favoriet

Tomatenchutney

Lees meer over Tomatenchutney
Taco's met gehakt Favoriet

Taco’s met gehakt

Lees meer over Taco’s met gehakt
Rigatoni Favoriet

Rigatoni met tomaat-mascarponesaus

Lees meer over Rigatoni met tomaat-mascarponesaus
Tortellini ovenschotel Favoriet

Tortellini ovenschotel

Lees meer over Tortellini ovenschotel
Pappardelle met rucola Favoriet

Pappardelle met rucola

Lees meer over Pappardelle met rucola
Onze favoriet
Salmorejo Favoriet

Salmorejo

Lees meer over Salmorejo
Onze favoriet
Zomerse pastasalade Favoriet

Zomerse pastasalade

Lees meer over Zomerse pastasalade
Pasta met zeevruchten Favoriet

Pasta met zeevruchten

Lees meer over Pasta met zeevruchten
Shoarma salade Favoriet

Shoarma salade

Lees meer over Shoarma salade
Gnocchi met 'Nduja Favoriet

Gnocchi met ‘nduja

Lees meer over Gnocchi met ‘nduja
Onze favoriet
Griekse pasta salade Favoriet

Griekse pastasalade

Lees meer over Griekse pastasalade
kaas arepa's Favoriet

Arepa’s met kaas

Lees meer over Arepa’s met kaas
Onze favoriet
Spaanse salade Favoriet

Spaanse salade

Lees meer over Spaanse salade
Fideua Favoriet

Fideuà: Spaanse pastaschotel met vis

Lees meer over Fideuà: Spaanse pastaschotel met vis
Toscaanse kip Favoriet

Toscaanse kip

Lees meer over Toscaanse kip
Kip stifado Favoriet

Kip Stifado met orzo

Lees meer over Kip Stifado met orzo
Onze favoriet
Tomaten couscous Favoriet

Tomatencouscous met feta

Lees meer over Tomatencouscous met feta

Is de tomaat gezond?

Of de tomaat gezond is, is een ding dat zeker is. Zo zijn ze niet alleen een rijke bron aan vitamine A, C, E en K, maar ook kalium en foliumzuur zijn van de partij. Vol antioxidanten om je lijf te ontdoen van schadelijke stoffen. Weet je wat trouwens interessant is? De tomaat is één van de weinige groenten die voedzamer worden als ze zijn gekookt. Rauw is de tomaat gezond, gekookt komt er extra lycopeen vrij, nog zo’n antioxidant waar ons lichaam goed op gaat.

Uitgelegd: Type tomaten

Trostomaten, vleestomaten, pruimtomaten, snoeptomaatjes, zongedroogde tomaten en cherrytomaten. Oh, en wacht, de roma tomaten en coeur de boeufs zijn er ook nog. Voordat het op je bord verschijnt, is het eerst nog de vraag voor welk type tomaat kies je? Waar cherrytomaten friszoet en toegankelijk zijn, zijn zongedroogde tomaten juist heel uitgesproken, doordat ze in olie met kruiden worden bewaard. Moet je van houden. Wokken, grillen of bakken doe je het makkelijkst met de vleestomaat. En bij de geribbelde coeur de boeuf klop je aan als bijvoorbeeld gevulde tomaat op het menu staat. Waar je vast het liefst voor vers gaat, heb je aan tomaten(blokjes) uit blik ook een hele goeie. Zeker na de zomer wanneer het piekseizoen van de verse tomaat erop zit, kan je het best voor tomaten uit blik kiezen. Dit zijn namelijk tomaten die in de zomer zijn geplukt en ingeblikt. Handig, zo kook je het hele jaar rond recepten met de meest smaakvolle tomaten.

Graag veel kleur op tafel? Schakel de hulp van onze vegetarische recepten eens in.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in